in

Започва голямото пътуване след празниците: Наказания чакат шофьорите, качили се зад волана пияни

Снимка: ОДМВР-Сливен

Днес е последният ден от серията почивни дни около Великден. Затова днес се очаква засилен трафик по пътища в цялата страна. Интензивно ще бъде движението по основните пътни артерии към големите градове у нас

Утре (вторник) е първият работен ден след 4-дневната почивка, която се заформи по Великден. Пътна полиция ще контролира за спазването на правилата с радари за скорост.

Ще продължи и акцията срещу пияни и дрогирани шофьори зад волана, за да не тръгват на път водачите, след като са пили алкохол или са приемали наркотични вещества. Това ппредупреждават от Пътната полиция.

В случаите, в които водачът шофира след употреба на алкохол – при концентрация от 0,5 до 1,2 на 1000 срокът на лишаване от права за управление на МПС е до 12 месеца, а глобата – до 1000 лв.  Ако шофьорът управлява превозно средство при концентрация над 1,2 на 1000 – се наказва с лишаване от свобода  до три години.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.