in

Изненадващо: Ръководителят на „Вагнер“ намекна за необходимост от край на войната

Кадър: Youtube/US Update News

Изненадващ намек идва от страна на ръководителя на руската частна военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин, който посочи, че би трябвало вече да се сложи „дебела точка“ на „военната операция“. По негово мнение би трябвало да бъде обявено, че Русия е постигнала всичките си цели

Ръководителят на руската частна военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин намекна, че е най-добре да бъде сложен край на войната в Украйна, предаде ДПА.

В съобщение, публикувано от пресцентъра на Пригожин в петък и предизвикало голямо медийно внимание през уикенда, 61-годишният ръководител на „Вагнер“ пише: „За държавната власт и за обществото днес е потребно да се сложи дебела точка на специалната военна операция“.

„Идеалният вариант би бил да бъде обявен краят на специалната военна операция и да бъде обявено, че Русия е постигнала всичките си цели – в известен смисъл ние наистина ги постигнахме“, се казва в изявлението на Пригожин.

„За Русия по всяко време има риск ситуацията на фронта да се влоши след началото на контраофанзивата“, заяви Пригожин, имайки предвид очакваното контранастъпление на украинските сили.

Според експерти контранастъплението може да бъде предприето през идните седмици, предава БТА.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/