in

Рекорд постави варненска състезателка по плуване на връх рождения си ден. Какво й донесе това, освен подаръци? (СНИМКА)

Снимка: swimming.bg

Постижението на младата състезателка на ПСК „Черно Море“ Тея Николова й осигури виза за световното в Япония.

За това разбра медия „Нова Варна“ от официалния сайт на клуба.

Снимка: swimming.bg

На държавното отборно първенство в София варненката, която тренира под ръководството на Никола Петров, постави рекорд при жените в дисциплината 50 м бруст. Тея спря хронометрите на 31,53 сек.

Днес очарователната Тея празнува рожден ден и ще има двоен повод да почерпи – и за рекорда, и за празника.

„Това е покрит норматив, точно до последната стотна, за световното по плуване в Япония, кокто и за европейското на малък басейн през декември, за евро шампионата до 23 г., и евентуално за световното за младежи, тъй като предстои промяна в годините на участниците. Поздравявам Тея за успеха!“, коментира главният треньор на ПСК „Черно море“ Никола Петров.

Той припомним, че предишният национален рекорд на 50 м бруст е бил дело на Диана Петкова – 31,68 сек. Постижението е от 18 декември 2020 г. на държавното в София.

Припомняме, че на държавното отборно първенство в столицата ПСК „Черно море“ стана отборен шампион. Треньорите и състезателите от клуба посвещават успеха на 110-ата годишнина от основаването на спортно дружество „Черно море“.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/