in

Руският президент: Укрепваме отношенията си с Китай

Кадър: Youtube/Комсомольская Правда

Руският държавен глава Владимир Путин смята, че военното сътрудничество между Русия и Китай укрепва стратегическите отношения на доверие между двете страни. Той се срещна с китайския министър на отбраната

В разговор с члена на Държавния съвет на Китай и министър на отбраната Ли Шанфу вчера руският държавен глава отбеляза успешното и разнообразно военно сътрудничество между Москва и Пекин, предаде ТАСС.

„Това със сигурност е още една важна област, която укрепва изключително доверителния, стратегически характер на нашите отношения, отношенията между Руската федерация и Китайската народна република“, заяви руският държавен глава.

Путин отбеляза, че военният министър на Китай е имал „доста голяма, добра работна програма“ за посещението си в Русия. „Щастливи сме да се видим. Сигурен съм, че посещението ви ще се осъществи на най-високо ниво. Добре дошли в Русия“ – така Путин се обърна към Ли Шанфу.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/