in

Варненка с призив за помощ: Иска да спаси гларус и неговото яйчице

Снимка: Facebook/ ''Забелязано във Варна''/ Й.Павлова

Жителка на града споделя свой призив в група в социалната мрежа. тя споделя, че е видяла пернатата птица в близост до блок, като казва, че ще сподели точната локация на лично съобщение, за да предпази от злосторници птицата.

“Зов за помощ! Здравейте група,
Моля за съвети, помощ или информация която би била полезна за спасяваното на този пернат приятел.“, започва тя.

Тя споделя, че е забелязала, птицата преди около два дена. Видяла е, че има и яйчице. жената казва, че не знам какво я е сполетяло за да се окаже там, но има желание да помогне с каквото може.

“За всички които са готови да помогнат, бих споделила точната локацията на лично съобщение, с цел да предотвратя посещението й от “неприятели”.
Зная че за повечето тези птици са голяма напаст, но те също носят душа и заслужават да им бъде оказана помощ при нужда. Моля всякакви негативни, злонамерени и неприлични коментари да бъдат спестени!“, добавя още в соя пост тя.

Коментиращите не закъсняват, като съветите са свързани с това, че не е желателно да се премества мястото, където е излюпеното яйце на птицата: “Направила е гнездото на земята. Няма какво да направите в случая. Не може да се премести.“, пише К. Николова
“Трудно ще е да се хване бранят си яйцата от личен опит казвам, живея там и преди два дни заобикаляй с кучето ми чайката и тя ни налетя няколко пъти да кълве…. Ще се оправи сама там“. добавят други коментиращи.
“Напаст не са,но ако не я приберете котките ще я изядат!“ , пише P.Atanasov

Публикувано от Вeлислава Велева