in

Българин от Шумен с трансплантирано сърце грабна бронзов медал по плуване 100 м. гръб в Австралия (СНИМКИ)

Снимка: Facebook/ Г.Пеев

Огнян Ганчев от Шумен спечели бронзов медал в плуването на 100 м. гръб на Световните игри за трансплантирани, които се провеждат в Пърт, Австралия. Това съобщи във фейсбук другият българин, който участва на игрите Георги Пеев.

Припомняме ви, че Георги Пеев пък спечели златото в категория от 40 до 49-годишна възраст, а на шампионата за трансплантирани участват плувци от 45 държави при плуване 100 м. бруст на Световно първенство за хора в трансплантации.

Велика победа: Българин спечели златото по плуване на 100 м. за хора с присадени органи (СНИМКИ)

Ганчев е медалист във възрастовата група 60 – 69 години. Вчера 63-годишният шуменец, който е с трансплантирано сърце се класира на пето място на 50 метра гръб. Днес Георги Пеев от Хасково финишира четвърти на 50 метра бруст. Вчера той стана шампион на 100 метра в същия стил.

Другият ни състезател на игрите в Пърт, Георги Пеев който взе златен медал на 100 метра бруст, група 40-49 г., днес се класира четвърти  на 50 метра бруст.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/