in

Песков разкри дали Кремъл се подготвя за втора мобилизация

Кадър: YouTube

Дмитрий Песков коментира неотдавнашното изказване на депутата от Държавната дума Александър Бородай, който не изключи втора вълна на мобилизация в страната. Песков заяви, че в Кремъл не се обсъжда този въпрос. Припомняме ви, че на 21 септември 2022 г. президентът Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия.

„В Кремъл не се говори за втора вълна на мобилизация“, заяви говорителят на Кремъл.

Миналата седмица депутатът Бородай заяви, че Русия трябва да „събере максимални сили, за да извоюва бърза и ефективна победа“ в Украйна. Той се позова и на подготвяната украинска контраофанзива, която според него трябва да започне в средата на май. „Проведената мобилизация рязко укрепи линията на съприкосновение от наша страна. Но тя може да не е достатъчна за победа в кратък период от време“, поясни той.

На 31 октомври той обяви нейния край: мобилизирани са 300 000 души. Властите многократно са отричали провеждането на втора мобилизационна кампания.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/