Категории: Варна

Спешен призив към всички варненци: Ани е с болно сърце, семейството и живее в пълна нищета и има нужда от помощ (СНИМКИ)

Реклама

Семейството на малката Ани живее във Варна. Момиченцето е с болно сърце, а родителите й не смогват да купят дори храна. Ани е слабичка, нежна, отличничка в училище. Въпреки трудностите, които среща в живота си, с детска вяра и чистота се надява на чудо. Битката на Ани и нейното семейство продължава всеки ден и стои а границата между борбата и волята за оцеляване.

“Родена е 2014 г.. малко след раждането, се установява, че има увреждане на единия бъбрек.. и от там следва една непрестанна битка .. с надеждата за утрешния й ден.
Не можах да запомня … не защото не мога.. а защото беше нечовешко да слушаш майка , която разказва за безброй пътите, в които преглед след преглед се е установявало , че сърчицето на Ани е безкрайно болно… трябва да влезе в списък за трансплантация и да й бъде трансплантирано такова, защото нейното не се знае още колко може да понесе… и повярвайте ми… боли нечовешки много … да слушаш.. да виждаш … и тайно да се молиш….просто да има начин да се помогне…“, отправя призив в социалните мрежи  Галена Лакова, която активно взема присърце задачата да помогне на Ани и семейството и в тази тяхна трудна битка.

Тя е едва на 9 години, но вече е видяла доста тегоби и мъка през живота си. Първоначално става ясно, че детето има хидронефроза на левия бъбрек. Ходенето по лекари и тревогите обаче не свършват с тази диагноза. Докторите установяват и болест на сърцето, заради която момичето се нуждае от трансплантация. Семейството на Ани не може да покрива елементарните си битови нужди. Двамата родители са инвалиди, майката е с епилепсия и са безработни. Разчитат само на социални помощи, които са крайно недостатъчни, за да живеят поне поносимо.

С мисията да помогне на семейството се заема Галена Лакова. Повече от година тя се занимава активно с милосърдна дейност, организирайки различни кампании и събития. За да събере средства за малката Ани, на 21 април от 18:30 часа Галена ще проведе благотворителна аеробна тренировка в център „Ян Палах“. Всички желаещи могат да присъстват. Хората, които не искат да спортуват, могат просто да оставят пари за тренировката, без да се включват в нея. Събраните средства ще бъдат дарени за семейството на Ани.

“Обръщам се към вас , Мили хора.. за една година помогнахме на близо 500 човека.. вярвам, че можем и сега… защото едно Прекрасно дете … има нужда от нашата помощ!
Моля всеки един от вас, който иска да се включи … семейството има нужда от Ел.уреди( бойлер, готварска печка, пералня)… нека го направи.. защото не случайно много пъти съм казвала… ЕДИН.. Е .. НИЕ… и знам, че всичко се прави от ХОРА.. за ХОРА..
Нека дадем шанса на Ани… за едно по- добро утре …Тук е и мястото да обърна внимание на това , че снимките на детето са направени с разрешението на мама Ники… която за жалост и тя е със заболяване .. Епилепсия… и въпреки всичко , ме посрещна с огромната усмивка и чистото сърце .. което носи!
Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Дете е било пребито: Открито е да лежи на спирка в Стара Загора

За случая съобщават от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора. Пострадалото дете е на 14-годишна…

преди 9 минути

След като ДАНС откри едно от най-скъпите вещества на планетата край Пловдив: Колко струва и за какво се ползва?

Както ви съобщихме по-рано днес, голямо количество от изключително скъпия метал америций е открито при…

преди 24 минути

Археолози откриха втора статуя в Хераклея Синтика

Откритието е направено преди малко повече от час (около 11 ч.) днес (20 септември). Българските…

преди 41 минути

Апелативен съд – Варна реши: Обвинен в наркоразпространение ще бъде под домашен арест заради влошено здраве

Заради влошено здраве обвинен в наркоразпространение ще бъде под домашен арест, съобщават от Апелативен съд…

преди 50 минути

Председателят на ОбС-Варна към кмета: Четете ги малко тия документи

Огромен скандал се разрази на пресконференция на кмета на Варна Благомир Коцев днес. Въпреки че…

преди 57 минути

Хората във Варна ще имат възможност да се разходят с водещ кардиолог и да разговарят за профилактика

Предстои да отбележим Световния ден на сърцето - 29 септември. В страната ще има много…

преди един час