Категории: България

С плакати “Искаме справедливост“ и запалени свещички, близки на починал мъж искат истината за смъртта му (ВИДЕО)

Реклама

С плакати „Искаме истината за нелепата смърт на Христо! Искаме справедливост!“ десетки жители на село Пчелище застанаха на протест пред Съдебната палата във Велико Търново. Изминали са 40 дни от нелепата смърт на мъжа и те протестират за активно разследване на случая.

40 дни след нелепата му смърт те настояват за активно разследване и да се изследват и други версии. Хората запалиха свещички и коленичиха за минута мълчание в негова памет.

Вечерта на 11 срещу 12 март тази година 29-годишният Христо Давидов бе намерен мъртъв, а доскорошната му приятелка Теодора – в безпомощно състояние. Първоначалната версия бе, че младият мъж я е пребил жестоко. Тя изпаднала в безсъзнание, а той решил, че я е убил и сложил край на живота си. В документ от патолог обаче пише, че мъжът има прободни рани в областта на корема и гърдите, спукани ребра.

„Мислим, че брат ми е убит, но кой, как, никой не може да каже. Разследват. Двамата бяха разделени от 2 месеца и 11 дни. Не знам защо вечерта Христо е отишъл в нейната къща и оттам насетне какво е станало. Тя е единственият жив свидетел“, каза Велизар Давидов.

Близките не вярват, че Христо може да посегна на себе си и на бившата си приятелка – педагожка по тоя жесток начин. Съмняват се, че в мистериозния случай е замесен и трети човек Решени са да се борят истината да излезе и да има справедливост. Питат защо 40 дни след смъртта няма задържан.

„Цялото село не е съгласно с това, което казват разследващите. Искаме по-обстойно разследване от страна на прокуратурата, да направят повторни разпити на всички, да се разгледат всички варианти, не да се работи само по версията, че Христо се е самоубил. Да не се потулват нещата“, каза Христо Петков, зет на мъртвия. В селото разказват, че във вечерите преди трагедията край къщата на Теодора обикаляла кола. Започнали са и подписка за изселването на 39-годишната учителка от селото.

По публикацията работи: Велислава Велева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 8 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 8 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 8 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 8 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 8 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 9 часа