in

Вече втори ден продължава разчистването на щетите след голямата ВиК авария във Варна (ВИДЕО)

Кадър:vbox/Здравей България

Втори ден продължава разчистването на щетите след спукания магистрален водопровод във Варна, като разходите на ремонта се поемат от ВиК дружеството. Припомняме ви, че голямата авария доведе до свличане на голямо количество земна маса и се случи на 18.04 късно през вечерта.

„Вчера беше отстранена авариралата тръба. В рамките на днешния ден ще бъде извършен монтажът на новата”, обясни Петър Карагьозов, главен инженер към ВиК – Варна. По думите му все още няма видима причина за възникването на аварията.

Извънредно: Голяма авария във Варна – пропаднал път и свличане на земна маса (Снимки и Видео)

Ул. „Петър Скорчев“, която пострада най-сериозно от случилата се ВиК авария вчера, е почистена, като са отстранени парчетата пропаднала пътна настилка. Очаква се до края на работната седмица да се премахне компрометираната тръба и да се постави нова на нейно място.

Малко след 20:00 ч. на 18 април тонове вода заляха булевард „Васил Левски“ в морската ни столица и улиците около него. Стихията понесе цели парчета асфалт. Най-сериозни са щетите по улица „Петър Скорчев”, в която се отвори дупка с дълбочина повече от 2 метра. В сряда кметът на града Иван Портних поиска оставката на главния архитект Виктор Бузев.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/