Категории: България

Следовател разнищи и обърна наопаки последната теза на Семерджиев, че не е бил сам в колата по време на ПТП-то

Реклама

По думите на Ясен Тодоров, зам.директорът на националната следствена служба, в колата на Георги Семерджиев не е имало други хора по време на жестоката катастрофа на бул. „Черни връх“ в София. Това сочат доказателствата по делото.

Това коментира той по повод последната теза на Семерджиев пред съда, че не той е управлявал автомобила по време на произшествието, а млада жена, с която се е запознал в Инстаграм.

„Ако в този автомобил се возеха други хора, те нямаше да са живи или поне щеше да има следи от тях. Най-важното е да се установи кой е извършителят на деянието, а всички факти в хода на разследването говорят за неговата виновност. Но аз не мога да съм на мястото на съдията, който ще вземе решение по делото“, каза Тодоров. Той допълни, че очаква делото срещу Семерджиев да приключи още утре.

Заместник-председателят на НСлС определи като противоконституционна договорената ротация за председателството на 49-ото Народно събрание. Той призова депутатите от 49-ото Народно събрание да се заемат първо с конституционните си задължения, а после да мислят за съдебна реформа.

„Да попълнят парламентарната квота на ВСС, инспектората към ВСС, да изберат двама конституционни съдии – грозно звучи да не избираш този, който ще контролира теб. Ако са радетели за правосъдие, първото нещо е да изготвят правила и в най-кратък срок да попълнят ВСС. От 1991 година досега за първи път се случва този прецедент да не бъде избрана парламентарна квота“, изтъкна Ясен Тодоров.

Според него съдебната система у нас работи добре, а дебатите за съдебната реформа се случват без участието на магистратската общност. Според Тодоров предложенията за промени на правомощията на главния прокурор и идеята в парламентарната квота на ВСС да няма действащи магистрати „не са реформа, а политически лозунги“.

„Не повече от 3-4% от българските граждани са имали пряк досег с правосъдието, но 70-80% казват, че то не е справедливо. Аз убедено твърдя, че голямата част от българските прокурори, съдии и следователи са професионалисти“, изтъкна той.

По публикацията работи: Велислава Велева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Днес настъпва астрономическата есен

През тази година астрономическата есен ще настъпи на Деня на независимостта на 22 септември в…

преди 12 минути

Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България(ПРОГРАМА)

Днес Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България с тържествено честване, което ще де…

преди 16 минути

Честит празник, България:116 години независимост

На 22 септември честваме на 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. На 22…

преди 18 минути

Навършват се 103 години от смъртта на Иван Вазов

Днес, на 22 септември се навършват 103 години от смъртта на Иван Вазов. Сърцето на…

преди 21 минути

Честит имен ден на всички, които празнуват днес

Днес, на 22 септември православната църква почита Св. свщмчк Фока, еп. Синопийски. Св. прор. Йона.…

преди 25 минути

Какво ще бъде времето днес по Черноморието

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Облачността над североизточните райони и…

преди 3 часа