in

Ценен съвет за градинарите: Използвайте тази съставка за разсада и ще забравите за вредители

Снимка: Pixabay

Никога не подценявайте малките нашественици в градината, защото вредите от тях съвсем спокойно могат да доведат до мизерна реколта от плодове и зеленчуци през есента. Трябва навреме да се погрижите за предпазването на посевите от тях.

Пролетта и лятото е периодът, в който нападат растенията. Става въпрос за листните въшки и мравките, които изобщо не са безобидни, макар така да изглеждат на пръв поглед. Съществува една подправка от кухнята, способна да унищожи мравките и листните въшки. Това е царевичното брашно. Макар то да е любимо за мравките, малките им тела не могат да го усвоят добре и ако попадне в организма им, те умират.

Разбира се царевичното брашно ще унищожи цяла колония. То обаче е напълно безвредно и е далеч по-добро средство от химичните препрати и отрови, които можете да закупите от специализираните магазини. Това, което се изисква от вас да направите, е да поръсите разсада и растенията с шепа царевично брашно, предаде “acutalnobg.“

Не след дълго от нашествениците няма да има и следа. В случай, че насекомите не реагират на примамката и тя остане непокътната, смесете царевичното брашно с малко пудра захар. Това със сигурност ще задейства капана и скоро те ще се хванат на него.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/