Категории: България

Зов за помощ: 15-годишната Радост се бори с коварната диагноза “Сарком на Юинг“ (СНИМКИ)

Реклама

15-годишната Радост Жечкова има нужда от помощта на всички ни! Момичето се бори с диагнозата „сарком на Юинг“. Всичко започва през октомври, когато тя изпитва болка при каквато и да е работа, при нормални движения.

“Нещата бързо ескалираха до момента, в който ми беше трудно да ходя и понякога да спя. Срещахме се с изключително много доктори, които не успяха да диагностицират проблема, общо взето решиха, че е заради растежа, заради възрастта“, разказа пред Бнт самата Радост, която в момента е на лечение в Истанбул.

„На 8 март след ядрено-магнитен резонанс на засегнатата област бяхме изпратени на биопсия със съмнение за синдром на Юинг“, продължи разказа майката на Радост – Деница Маринова. След консултации с много специалисти родителите на 15-годишното момиче взимат решение то да се лекува в Истанбул, където диагнозата е потвърдена. „Беше ѝ направена операция по спешност, трябваше да се възстанови и нямаше как да се приберем в България, пък и не можеше да пътува или лети с поставения имплант“, допълни майката.

За лечението на Радост семейството е стартирало дарителска кампания, която е към фондация „Павел Андреев“.

“Първата химиотерапия на Радост премина и тя е изписана от болницата. Имаше моменти на слабост, припадък, гадене, повръщане … цяла палитра от емоции и състояния за тези пет дни на химия, но Радост се справи и премина и през това като истински герой. Днес бяха направени и контролни кръвни изследвания, които бяха с леки отклонения само. След 9 дни предстои подържаща вливка еднократна без хоспитализация в болницата.
След това за Радост предстои втора химиотерапия, която днес беше заплатена на стойност отново 20000 евро. Всичко се случва благодарение на вас и нейната борбеност. Знаем, че сумата за лечение е много висока … но вие ни върнахте вярата, че доброто е навсякъде и ще успеем заедно. За момента сумата с която разполагаме е около 62000 лева. Почти сме събрали и за третата и четвъртата химиотерапия, като тяхната стойност е 40000 евро. За съжаление очакваните разходи ще бъдат много повече, защото след химиотерапиите се надяваме изследванията да са добри и на Радост да може да и бъде направена втората операция за премахване на тумора. Все още не знаем тя на каква стойност ще бъде, но след нея очакваме и още няколко химиотерапии или лъчетерапии. Истината е, че за момента не знаем с точност. Всичко зависи от развитието на болестта и резултатите от лечението.“, пишат от страницата във “Фейсбук“, от която ни информират за нейното състояние.

 

За лечението на Радост семейството е стартирало дарителска кампания, която е към фондация „Павел Андреев“.

Може да помогнете и на дарителската сметка:

Denitsa Yankova Marinova BG20RZBB91551013058788
BIC: RZBBBGSF

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Това е най-вкусната и лесна баница за почивните дни

Когато има повече почивни дни сме свикнали да си приготвяме вкусни гозби у дома. А…

преди 5 часа

Кога е Димитровден. И какви са вярванията за този празник

На 26 октомври отбелязваме Димитровден. У нас народният култ към Свети Димитрий го представя като…

преди 5 часа

Силна буря помете Халкидики

Стана ясно, че силна буря връхлетя Халкидическия полуостров в Гърция. На места има наводнени пътища.…

преди 5 часа

Почина един от най-великите актьори за всички времена

Дейвид Греъм, актьорът, който озвучаваше герои в телевизионни сериали, сред които „Прасето Пепа“ (Peppa Pig),…

преди 5 часа

Защо сменяме времето два пъти в годината

Остава много малко до поредното преместване на стрелките на часовниците. Това ще се случи в…

преди 5 часа

Голям пожар блокира магистралата

Стана ясно, че голям пожар е избухнал на автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик, посока…

преди 5 часа