Категории: България

Тошко Йорданов от ИТН при срещата с Радев: Публично ще оповестяваме грешките на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, ще наложим контрол (ВИДЕО)

Реклама

Днес на „Дондуков” 2 Радев посрещна още „Възраждане”, ДПС и БСП. В четвъртък в президентството се проведоха срещи с представители на ГЕРБ-СДС и „Продължаваме Промяната – Демократична България”. Последни на среща с държавния глава за приоритетите на страната се явиха представители на парламентарната група – „Има такъв народ”.  

Според конституцията след края на кръга от консултации, държавният глава трябва да връчи първия мандат на най-голямата парламентарна група.

“Искам да ви поздравя с това сериозно постижение за българската политика – от партия, отпаднала от българския парламент, вие се върнахте, което много рядко се среща у нас. Явно това е резултат от вашата работа с избирателите ви и заявката, че ще бъдете контрольор в този парламент. Чух, че описвате политическите процеси с езика на аритметиката, а и на геометрията – надявам се да не се налага да искате да си говорим с езика на стереометрията, комплексните числа и размитите множества“, заяви Румен Радев в началото на срещата и попита каква е степента на ИТН на принадлежност към идейното обединение ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

“Що се отнася до мнозинството ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ние сме опозиция на тази конфигурация, ако те продължат да се събират, което си е тяхно право разбира се, ние ще упражним сериозен контрол съобразно нашата тежест. Това което няма да можем да спрем като техни грешки ще го направим публично достояние за хората. Факт е че трябва да се приемат законите по Плаза за възстановяване има и неща като предложения, които ние не подкрепяме. Веднага давам пример за това, което двете коалиции ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ извадиха като намеренията за законодателната сфера. Ние не бихме подкрепили темата за геотермалната идея за енергия. Този план беше написан еднолично от Асен Василев и Кирил Петков.“

По думите му е политически отговорно да има кабинет. „Така поне ще може да се опита да се справи с проблемите на страната. Ще сме опозиция на новосформираното мнозинство ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и доста сериозен контрол на управлението им, колкото можем съобразно нашата тежест.

“Тези техни грешки, които не успеем да спрем, поне ще направим достатъчно публични, за да може гражданите да са наясно къде има политическо съглашателство, което в повечето случаи е свързано с пари. Факт е, че законите по ПВУ трябва да бъдат приети, а някои неща да се предоговорят“, подчерта Йорданов. И допълни, че има и неща, които ИТН не подкрепят. „ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ имат намерения в законодателната сфера, това са красиви лозунги без съдържание. Не подкрепяме развитие на геотермална енергия за добиване на ток“, обясни той.

По публикацията работи: Велислава Велева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

ЦИК излезе с категорична позиция във връзка с твърдения за хартията за машинно гласуване

Според ЦИК подобни "неверни твърдения" целят да всеят недоверие в машинното гласуване.  От ЦИК са…

преди 2 часа

МОН с новина за деветокласниците: Обявиха важни дати

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков обяви пред социалните партньори от Отрасловия съвет…

преди 2 часа

Служебният министър на иновациите и растежа във Варна: Спекулация е, че хартията на БНБ не отговаря на стандарта на вносителя на машините

Днес служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване…

преди 3 часа

Война за паркоместа в столицата: Мъж е пребит от свой съсед

Свадата, прераснала във физическа саморазправа, се е разиграла в софийския квартал „Овча Купел”. Потърпевшият е…

преди 3 часа

Заради вятърните електроцентрали: Кметът на Добричка община поиска среща с Главчев за свикване на местен референдум

Според кмета на Добричка община Соня Георгиева се прави опит да се ограничи правото на…

преди 3 часа

До края на годината настъпва голяма промяна по пътищата в България

Стана ясно, че до края на годината камерите на тол системата ще бъдат сертифицирани да…

преди 4 часа