in

Макрон се е нагърбил с тежката задача да попречи на Русия да спечели войната

Кадър: Facebook

Държавният глава на Франция Еманюел Макрон описа попречването на Русия да спечели войната, като основна задача в конфликта в момента. Според френския президент страните в Европа не са преки участници във военния конфликт, за да предотвратят разширяването му.

„Това е една от нашите занимания от самото начало. Ето защо ние не участваме в този конфликт. Нашата задача е да помогнем на Украйна да устои с всички сили, да не позволим на Русия да победи, да не разширяваме този конфликт“, отговори Макрон на въпрос на читател на вестник „Le Parisien“ дали конфликтът в Украйна може да стане „глобален“, пише БГНЕС.

На 18 април агенция Bloomberg съобщи, че г-н Макрон ще се обърне към китайския президент Си Дзинпин с мирен план, който може да помогне за започването на преговори между Русия и Украйна.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/