Категории: Варна

Опасни пияни и дрогирани жени с коли с варненски регистрации в Шумен: Едната била с 2,55 промила алкохол

Реклама

Една пияна и една дрогирана жена с коли с варненски регистрации, загазиха в Шумен. Става въпрос за две млади жени (едната на 28 години, а другата на 29 години), които управлявали автомобили с варненски регистрации, в нетрезво състояние. Едната била с 2,55 промила алкохол и неправоспособна. Другата пък се качила зад волана след употреба на амфтемин и метамфетамин. Тоша съобщиха от ОДМШР-Шумен за медия „Нова Варна“.

Неправоспособна, 28-годишна жена била установена да шофира след употреба на алкохол в Нови пазар. Проверката от екип на РУ-Нови пазар била извършена минути след 11 часа на 23 април.

За проверка на ул. “Хан Крум“ в града бил спрян водач на лек автомобил с варненска регистрация. Зад волна във видимо нетрезво състояние била 28-годишна с адрес в Провадия.

Установено било, че е неправоспособна. Тествана била с дрегер, отчетени са 2,55 промила алкохол в издишания въздух. Не е дала кръвна проба за анализ. Задържана е за срок до 24 часа в полицейския арест в РУ- Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

29-годишна пък е задържана в полицейския арест в Шумен, след като била установена да управлява след употреба на наркотични вещества и техни аналози. Около 01:00 часа на бул. “Симеон Велики“ в града екип на пътна полиция спрял за проверка водач на лек автомобил с варненска регистрация. Автомобилът бил управляван от 29-годишна жена с адрес в село Цани Гинчево. Изпробвана била с дръг чек, който отчел положителна на амфтемин и метамфетамин проба. Не е дала кръвна проба за анализ.

В автомобила униформените намерили и иззели полиетиленов плик с бяло кристално вещество, което ще бъде изследвано. Задържана е за срок до 24 часа в полицейското управление. За извършено престъпление е образувано бързо производство.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Пълна кошница с медали за ПСК „Черно море“ в плувния фест „Варна 2024“

Пълна кошница с медали добавиха към богатата клубна витрина талантите на ПСК „Черно море”. Това…

преди 24 минути

Китай изстреля междуконтинентална балистична ракета в Тихия океан

Китай съобщи, че е изстрелял успешно междуконтинентална балистична ракета (ICBM), носеща макетна бойна глава, в…

преди 29 минути

Ангел Кунчев за последния вариант на COVID, циркулиращ в Европа: Отново изчезва вкуса, с остра кашлица, чувстваш се разбит

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обясни как той самият е прекарал миналата седмица…

преди 57 минути

Днес спират тока на тези места във Варна и областта

На 25.09.2024 г. В периода 9:30 ч. до 14:00 ч. Поради неотложни ремонтни дейности на…

преди един час

Времето по Черноморието днес: Мъгла и облаци сутринта и слънце през деня

От НИМХ прогнозират, че времето днес (25 септември) ще бъде предимно слънчево. Очакват се максимални…

преди 3 часа

Интервю с Коста Стоянов, депутат от ПП „Възраждане“: „Ние ще продължим да работим за по-добри условия за живот за всички българи“

На 24 септември, в студиото на „Нова Варна“, Георги Костов проведе интервю с Коста Стоянов,…

преди 17 часа