in

Адска гледка се разкри в Русия: Над 170 сгради изгоряха (ВИДЕО)

Колаж: "Нова Варна"

Пожар с огромни мащаби изпепели десетки сгради в Свердловска област в планината Урал, Русия. Пламъците лумнаха на площ от повече от 11 000 кв. км. Причината за възникналия пожар все още не е ясна

Най-малко един човек загина и повече от 178 сгради бяха унищожени в пожар в руската Свердловска област в планината Урал, предаде Ройтерс, като се позова на министерството на извънредните ситуации.

Във видеозапис в социалните мрежи се вижда как пламъците са на хоризонта и как дървета и къщи потъват в тях, а димът е покрил небето.

„В резултат на пожара 178 сгради, сред които 134 жилищни и 32 нежилищни сгради, бяха унищожени от огъня“, написа министерството в „Телеграм“.

Пламъците обхванаха селата Сосва и Тайожни и се разпространиха на площ от повече от 11 000 квадратни километра. Един човек в село Сосва е загинал.

Причината за пожара е неизвестна.

По публикацията работи: Пламена Сутева 

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/