in

Батерията на лаптопа ви ще издържа в пъти по-дълго, само с две настройки

Снимка: Pixabay

Не е отзначение дали използвате компютъра си за стрийминг, работа или онлайн пазаруване, изчерпването на батерията може да провали деня на всеки. Ние ще ви разкрием два начина, с които можете да запазите батерията на вашия лаптоп за по-дълго време.

За да се пребори с този проблем, Google наскоро пусна две функции, които пестят живота на батерията на компютъра и правят сърфирането по-плавно.
През декември миналата година технологичният гигант представи функциите Memory Saver и Energy Saver, като заяви, че те ще позволят на Google Chrome да използва до 40% батерия и 10 GB по-малко памет. И двете настройки за производителност са лесно достъпни през всеки компютър. Според Google настройките за производителност все още не могат да се персонализират на мобилни устройства

Ето как да активирате функциите:

СПЕСТЯВАНЕ НА ПАМЕТТА / Memory Saver

Включването на функцията за пестене на памет ще позволи на компютъра ви да използва по-малко памет като активните раздели ще работят по-ефективно.
По-конкретно, тя ще деактивира отворените табове, които не използвате.Не се притеснявайте, че ще загубите страницата – според Google, табовете автоматично ще се презаредят при повторен достъп до тях.
Потребителите могат да активират функцията за пестене на памет, като отворят Google Chrome и щракнат върху трите точки в горния десен ъгъл. След това изберете „Настройки“, а след това „Производителност“.
За някои потребители това може да се отвори и от „Още инструменти“, а след това „Производителност“.
Ще ви отведе в нов таб, където директно да включите или изключите пестенето на паметта.Google препоръчва да активирате функцията за по-плавен онлайн геймплей.

Ако трябва да предпазите определени табове от презареждане, Google предлага и опция за избор на уебсайтове, които искате да останат активни. Потребителите трябва да изберат бутона „Добави“ до опцията, която гласи: „Винаги поддържай тези сайтове активни“. След това копирайте и поставете връзката в изскачащото поле.

СПЕСТЯВАНЕ НА ЕНЕРГИЯ / Energy Saver

Активирането на функцията за пестене на енергия ще позволи на потребителите да удължат живота на батерията на своето устройство, когато използват Google Chrome. Според Google функцията за ефективност „намалява скоростта на зареждане на изображения и други фонови задачи“. Потребителите могат да активират опцията в същия раздел от „Настройки“, а след това „Производителност“. Това ще отведе потребителите в нов раздел, където те могат да изберат дали искат функцията да се включва, когато устройството им е на 20% или по-малко, или когато устройството им е изключено от мрежата.
Google препоръчва да използвате функцията, когато пътувате по време на дълго пътуване или полет.
Тези бутони не са реализирани още за мобилни устройства ,
Превод и редакция : Нова Варна

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/