Категории: България

Донев: Критикуващите служебния кабинет за бюджета, критикуват собствените си законодателни решения

Реклама

Припомняме, че в края на миналата седмица служебният министър-председател на България Гълъб Донев и служебният финансов министър Росица Велкова представиха проекта на закона за държавния бюджет. Днес министър-председателят Донев коментира последвалите реакции на политици и коментатори. По негови думи от тях става ясно, че някои съществени моменти съзнателно или не са останали неразбрани

„Няма да гадая по какви причини и с каква цел, но заради грешките в преразказа се налага да внесa някои допълнителни ясноти“, заяви служебният премиер Гълъб Донев преди редовното заседание на Министерски съвет.

В последните дни не всички говорят за бюджета, но и мнозина говорят за него с прилагателни и съществителни имена. Вероятно, за да звучи по-ефектно техния прочит на бюдежетните редове. Числата в бюджета представят реалността, с която сме длъжни да се съобразяваме, независимо дали ни харесва или не. Коментарите в стилистиката на перо по перо са много и от различен характер. Министерство на финансите в готово да представи детайлна информация на политическите партии за бюджета ред по ред, за може да стане по-ясно за тях какво точно представлява бюджетът на държавата. Проектът за бюджет 2023 е разработен от действащо законодателство, както в приходната, така и в разходната част, добави Гълъб Донев.

В този бюджет се оглеждат решенията на Народните събрания от последните две години. Когато политиците критикуват служебното правителство за бюджета, те критикуват собствените си законодателни решения, довели до 6.4% бюджетен дефицит. Нека не забравяме, че точното място за обсъждане на бюджета на държавата е българският парламент. Всяка идея на финансист или политик за общите ни пари е необходимо да срещне разбиране в бюджетната комисия на парламента, коментира служебният премиер Гълъб Донев днес.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Без ток в този район на Варна точно в неделя

Поради профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:…

преди 47 минути

Днес настъпва астрономическата есен

През тази година астрономическата есен ще настъпи на Деня на независимостта на 22 септември в…

преди един час

Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България(ПРОГРАМА)

Днес Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България с тържествено честване, което ще де…

преди един час

Честит празник, България:116 години независимост

На 22 септември честваме на 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. На 22…

преди един час

Навършват се 103 години от смъртта на Иван Вазов

Днес, на 22 септември се навършват 103 години от смъртта на Иван Вазов. Сърцето на…

преди един час

Честит имен ден на всички, които празнуват днес

Днес, на 22 септември православната църква почита Св. свщмчк Фока, еп. Синопийски. Св. прор. Йона.…

преди един час