in

Този сок е най-полезен за здравето на червата

Снимка: Pixabay

Експерт посочи кой е най-полезният сок за здравето на червата, който е добре да се пие по възможност всеки ден. По темата говори британският диетолог Сиан Бейкър. Според специалиста редовният прием на въпросния сок повишава съдържанието на полезни бактерии в чревната микрофлора

„Пиенето на 500 мл сок от целина дневно е свързано с намаляване на чревното възпаление и повишена устойчивост на чревните бактерии срещу токсините“, казва д-р Сиан Бейкър, пише изданието Express.

Диетологът отбелязва, че сокът от целина може да се определи като най-полезното „гориво за чревната микрофлора“. Освен това целината е богат източник на фибри, които стимулират храносмилането.

Сокът от целина съдържа много магнезий и манган – тези хранителни вещества са много важни за активните храносмилателни процеси в организма.

Освен това сокът от целина се отличава с много ниско съдържание на калории. В допълнение, този зеленчук е полезен като средство за предотвратяване на нервни разстройства и преумора.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/