Категории: България

Трима непълнолетни са спипани да крадат автомобили в Шумен – карали колите, докато им свърши горивото и после ги зарязвали. Какво им се пише?

Реклама

Три момчета, съответно на 13, 14 и 15 години извършили множество кражби на МПС-а в Шумен. Крадяли колите, за да ги карат по черни пътища и после ги зарязвали на скришни места, като им свършвало горивото. Най-голямото момче имало уменията да пали колите без ключ, давайки кабелите на захранването на късо. Какво наказание ги очаква и каква е цялата история, продължила седмици, може да разберете в следващите редове.

На 2 април сутринта в РУ- Шумен е прието съобщение за противозаконно отнет лек автомобил. 45-годишен местен жител съобщил, че автомобилът, Ауди 80 с шуменска регистрация бил паркиран в гараж на ул.“ Първа“ в града. Кражбата, по данни на собственика била извършена за времето от 21 часа на 1 април до 05:00 часа на 2 април. Два дни по-късно автомобилът бил намерен изоставен близо до дома на потърпевшия.

За кражба на лек автомобил Опел „Астра“ с шуменска регистрация от ул.“ Трета“ в Шумен за времето от сутрешните часове на 18 до 19 април съобщил 74-годишният му собственик. Автомобилът бил намерен паркиран на ул.“ Македония“ със счупено задно дясно стъкло, без липси.

На 22 срещу 23 април неизвестни извършили кражба за втори път на Ауди 80 с шуменска регистрация от ул.“ Първа“.

Няколко дни след първия случай, в хода на образуваното досъдебно производство, криминалисти влезли в дирите на трима непълнолетни шуменци. Извършени са множество планирани оперативни действия. Вчера дали резултат.

Извършителите на противозаконно отнетите автомобили са установени и задържани в полицейското управление в Шумен. Посочили мястото, на което укрили откраднатото за втори път „Ауди“. Скрили го зад бивше стрелбище на ул. “Пловдив“, след като го покарали, и му свършило горивото.

Авторите на кражбите – на 13, 14 и 15 години направили самопризнания. Пред полицейските служители обяснили, че отнемали автомобилите, за да ги карат. „Умения“ в паленето им чрез свързване на кабели за стартов ток демонстрирал най-големият. След това на всеки от тях карал колата по черни пътища в района.

Най-вероятно тийнейджърите ще се отърват с по-леки наказания, заради това, че са непълнолетни.

Работата по документиране на престъпленията продължава под ръководството на Районна прокуратура- Шумен.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Спират тока във Варненско на всички тези адреси в първия работен ден

На 24.09.2024 г. В периода 8:00 ч. до 17:00 ч. Поради обезопасяване на съоръженията за…

преди 23 минути

Силни думи на Румен Радев за Независимостта на България

Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши…

преди 26 минути

Какво ще бъде времето в първите дни на есента

В понеделник ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места в котловините ще има…

преди 29 минути

Без ток в този район на Варна точно в неделя

Поради профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:…

преди 3 часа

Днес настъпва астрономическата есен

През тази година астрономическата есен ще настъпи на Деня на независимостта на 22 септември в…

преди 3 часа

Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България(ПРОГРАМА)

Днес Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България с тържествено честване, което ще де…

преди 3 часа