in

Ето кой чай е най-подходящ за вас според кръвната ви група

Снимка: Pixabay

Вече има някои доказателства, че кръвната ни група е свързана с хранителните ни предпочитания. За всяка кръвна група, има продукти, които действат по-положително. Това изглежда важи и за чая. За всяка кръвна група има най-подходящ чай

Ако имате кръвна група АВ, тогава вероятно сте изключително интуитивни. Представителите на тази кръвна група са сред малкото, които не са склонни към стрес, за разлика от другите кръвни групи. Обикновено хората с кръвна група АВ имат и намалено либидо. На мъжете се препоръчва да пият чай, който е смес от мента и коприва. Сандалово дърво, божур, зелен чай и мента са чудесен избор за всички представители на тази кръвна група. Особено подходяща е комбинацията от мента и зелен чай, съобщава Актуално.

Ако имате кръвна група В, това означава, че тялото ви е предразположено към автоимунни заболявания, летаргични сте, имате проблеми със съня. Имате бавен метаболизъм. Като цяло хората с кръвна група В имат стабилна храносмилателна система, но слаба защита срещу бактерии, особено Escherichia coli. Препоръчително е да пиете чай от червена боровинка, подходящ е и зеленият чай. Много полезна е и комбинацията от маточина и градински чай.

Хората с кръвна група А са изключително емоционални и лесно се поддават на стресови ситуации. Поради това повечето от тях имат високи нива на кортизол (хормон на стреса). Растителната храна е изключително полезна за тези хора, а йогата и медитацията са полезни за справяне със стреса. Чайовете, които се препоръчват като най-подходящи в случая, са смес от невен и мащерка или зелен чай и жасмин. Подходяща и е отвара само от жасмин, според изданието The Health Site.

Месото е много важно за всеки човек с нулева кръвна група. Това, което не е добре за да присъства в диетата на притежателите на тази кръвна група е глутенът и млякото. Тези хора знаят как да се предпазят от стреса, но за съжаление, често страдат от киселини. За тази кръвна група се препоръчва чай с женшен, мате, зелен чай и джинджифил.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/