Категории: Варна

Бранимир Балачев: Дупката във Варна се знае като Дупката на Гуцанов

Реклама

В редакцията на медия „Нова Варна“ постъпи позицията на варненския депутат от „ГЕРБ“ , относно казуса с т.нар. „Дупка“ на центъра на морската столица. Публикуваме неговото становище тук:

„Дупката във Варна е известна като Дупката на Гуцанов, всеки варненец знае това! Нещо като светофара на Гуцанов, ама по-отдавна. Заради това предизборните му фалцети в парламента днес звучат особено нагло!

Ето една съвсем кратка хронология за дългата сага с Дупката:

Огромният ров в сърцето на Варна става факт по време на управлението на партията на Гуцанов – БКП, когато няколко старинни къщи са взривени, за да се строи ЦУМ! ЦУМ няма, но пък се появяват няколко десетки бараки около Дупката. От наемите в общинския бюджет на Варна, според запознати, е влизала една малка част под формата на т.нар. тротоарно право, а разликата е потъвала в касите на БСП и формацията на Иван Костов. Апетитите обаче растат. Затова изненадващо в един прекрасен ден Дупката се оказва в ръцете на пловдивския бизнесмен и активист на БСП Георги Гергов.

Как става това?

Борислав Гуцанов е председател на Общинския съвет въвВарна и местната власт удобно пропуска да вдигне участието си в капитала на дружеството, което стопанисва Дупката. Така Варна губи ценен имот в центъра на града. „Спасителят” Георги Гергов е доведен от Борислав Гуцанов. През 2006 година Гергов получава „Международен панаир Пловдив” чрез приватизация, извършена от Корнелия Нинова, тогавашен зам.-министър на икономиката, сега лидер на БСП и началник на Гуцанов.

В наши дни Община Варна винаги е защитавала интереса си и няма как да се очаква да подарява акциите, които притежава. Те имат стойност, но нито Пловдив, нито Корнелия Нинова, която беше министър на икономиката в правителството на Промяната, не ги купиха, ако са били толкова важни, въпреки отправеното предложение от Община Варна.

А за управлението на Варна от Гуцанов като председател на Общинския съвет, може да се напише тритомник. Криминале, с акцент върху сметките, правени като в Елитбанк…

За Демократична България, нейните бивши общински съветници, а сега варненски депутати, упражняването с варненските акции в Пловдивския панаир винаги е било стрелба във въздуха и пореден евтин предизборен пиар.“

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ето какво ще бъде времето по Черноморието в събота

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), днес (28 септември, събота) времето…

преди един час

865 години затвор получава строителят на рухнала сграда при мощното земетресение в съседна Турция

При мощното земетресение от 6 февруари 2023 г., в рухналата сграда в Южна Турция са…

преди 15 часа

Почина една от най-великите актриси: Феновете на „Хари Потър“ потънаха в скръб

Почина световноизвестната актриса Маги Смит, известна най-вече с ролите си в "Хари Потър" и "Абатството…

преди 16 часа

След като млада майка у нас скочи с детето си на ръце от третия етаж: Какво е неговото състояние сега?

Припомняме, че миналата седмица 20-годишна жена от хасковското село Маслиново скочи с едногодишната си дъщеричка…

преди 16 часа

Ще има денонощни мобилни екипи за помощ на деца в риск

Разкриват денонощни мобилни екипи, които да бъдат в помощ на деца в риск у нас.…

преди 16 часа

Полицията засече 25 пияни и 11 дрогирани шофьори по пътищата в България за ден

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 17 часа