in

Варненка: Възрастен болен мъж живее на улицата във Варна. Бяха го пребили жестоко. Има нужда от храна и покрив

Снимка: Facebook/Варна/Ani Dimitrova

Млада варненка се обърна за помощ в социалните мрежи. Тя сигнализира за възрастен мъж, на когото помага с храна. Моли всеки, който иска и има възможност, да му помогне, тъй като е много болен. Наскоро дори бил жестоко пребит. Младата жена споделя, че мъжът обикаля улиците на Цветния квартал и си прекарвал времето като спял по входовете и четял книги

Ето какъв е призивът на младата варненка:

„Здравейте. Искам да ви разкажа нещо. В Цветния квартал във Варна живее един много болен възрастен човек. Когато се видим му купувам нещо за ядене, но не мога да му помогна повече, защото нямам възможност. Прекарва си времето като спи под входовете и чете книги. Няма деца, семейство и дом. Скоро го видях, бяха го пребили жестоко. Казва, че от ден на ден става по-зле със здравето. Едната му ръка е парализирана и другата тръгвала също. Добър човек е и приема храната, която му купувам с много сълзи. Обръщам се към вас понеже не знам към коя институция.

Вчера го срещнах пак. Има инсулт и екзема. Зарадва се, че е написано за него в социалната мрежа и се надява на помощ от някого. Искал да има покривче над главата си, под което да изживее старините си спокойно!

Ако може някой да му помогне ще съм много благодарна. Дано има надежда за този добър възрастен и болен човек. Благодаря ви, добри хора! Моля, разпространете!“

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.