in

Остава в ареста извършителят на убийството във Варна

Колаж: "Нова Варна"

По искане на Окръжна прокуратура – Варна 35-годишен обвиняем за убийство остава в ареста. това съобщиха от Апелативна прокуратура – варна за медия „Нова Варна“. Става въпрос за убийството, извършено във варненския квартал „Аспарухово“ на 2 май

По искане на Окръжна прокуратура – Варна съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 35-годишен мъж от Варна. Той е привлечен към наказателна отговорност за убийство – престъпление по чл. 115 от НК.

Убийство във Варна: Полицията даде последна информация, след извършена аутопсия

Обвиняемият и жертвата на престъплението се познавали. На 2 май 2023 година, около обяд, двамата вървели по улица във варненския квартал „Аспарухово“. Помежду им възникнал конфликт и двамата се сбили. След като успял да събори на земята опонента си, С.Я. го натискал известно време в областта на врата и гърдите. В резултат от това, потърпевшият починал от задушаване.

35-годишният мъж бил задържан и привлечен към наказателна отговорност за извършеното от него тежко престъпление. С постановление на наблюдаващия случая прокурор той останал в ареста за срок до 72 часа, с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. От днес той ще търпи най-тежката такава – „задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Варна подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.