in

Володимир Зеленски сравни войната срещу Русия, с тази срещу нацистка Германия

Кадър: Facebook/Володимир Зеленський

Президентът на Украйна направи интересен паралел. Той сравни войната, водена между Украйна и Русия в днешно време, с тази водена с нацистка Германия, по време на Втората световна война

В Деня на Европа продължават военните действия в Украйна. Украинският държавен глава Володимир Зеленски сравни борбата срещу Русия сега с тази срещу нацистка Германия през Втората световна война.

Президентът на Украйна внесе предложение във Върховната Рада на Украйна Денят на победата над нацистка Германия вече да се отбелязва на 8 май, вместо на 9 май. Според указ на Зеленски 9 май ще се отбелязва в страната като Деня на Европа, както това се случва в целия Европейски съюз.

„Връщаме на държавата честната история без идеологически примеси. Именно на 8 май повечето народи в света си спомнят величието на победата срещу нацизма, никога няма да забравим приноса на украинския народ. Украинците заедно с други народи сега унищожават аналогичното зло, макар че агресорът е друг“, заяви украинският държавен глава във видеообръщение.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.