Категории: България

В момента съдът гледа делото на Галя Танева и детето Буда – отнели й го с електрошок

Реклама

Нови интересни подробности излязоха около случая на Галя Танева, която беше вкарана в лечебно заведение за психиатрично болни, защото не желаеше детето й да има ЕГН и Акт за раждане. Малкият Буда, който се казва вече Атанас, е отнет от майка си като полицията е използвала електрошок. До драматичните събития се стига след като Георги Богданов от Национална мрежа за децата подава сигнал до властите, защото гледал предаването на Мартин Карбовски за Галя и преценил, че детето й е в риск.

Днес в 8:45 часа е започнало насроченото срещу Галя Танева дело, което ще цели да определи, дали тя е опасна за малкия Буда-Атанас и за околните. Като консултант на защитата се е включил и известният варненски адвокат Петър Николов.

Той разкри, че детето й е отнето насилствено на улицата, като е приложен електрошок върху майката, закарана е след това в зашеметено състояние в съда, където е буйствала. Също така юристът смята, че детето е неправомерно настанено в приемно семейство, тъй като съществува практиката малолетното лице, чийто родител е обвиняем, да изчаква в присъствието на семеен приятел или социален работник пред вратите на съдебната зала.

„Все още няма никакви доказателства, че жената има психически отклонения, но аз съм връщал много пъти отнети деца от родители, за които се е твърдяло, че са луди. Има си начини и определено този е грешният да отделиш дете от майка му“, коментира адвокат Петър Николов. Адвокат Николов призова, който желае да подкрепи Галя, да заповяда на 9 май от 8:45 ч. пред Районен съд Пловдив.

Междувременно самата Галя публикува във Фейсбук видео от това, как се държат с нея в психиатричното лечебно заведение, че са й направили тест за Ковид, който е излязъл отрицателен. Също така, че й подготвят нова психиатрична експертиза, въпреки че според Танева те разполагат с такава от преди години.

От медия „Нова Варна“ ще Ви информираме за развитието на този случай, защото той показва нагледно новата практика на подаване на сигнали до социалните срещу родители от лица, които дори не ги познават и които имат само подозрения за нещо нередно.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Лесна рецепта за вкусен ябълкoв щpудeл през есента

Щруделът е много вкусен и сезонен десерт. Предлагаме ви лесна и вкусна рецепта. Пълнeжът ce…

преди 36 минути

Зеленски: Тръмп ще е на наша страна

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в излъчено интервю за телевизия „Фокс нюз“ (Fox News), че…

преди 40 минути

Сезонът на камбите започва: Как да си ги приготвим за зимата

Камбите са едни от най-често срещаните зеленчуци по пазарите в България през есента. Те са…

преди 44 минути

Морето е пълно с чернокоп. Каква е цената на пазара

На пазара в Каварна е пълно с чернокоп. Има различни големини и на различни цени.…

преди един час

Как да се борим с есенната депресия

Ако забележите драстични промени в настроението си през определени периоди от годината, може да имате…

преди един час

Земетресение удари Централна Калифорния

Стана ясно, че земетресение с магнитуд 4,2 разлюля част от Централна Калифорния, съобщи Геофизичният институт…

преди един час