in

Две деца на 3 и 6 годинки са блъснати от невнимателни шофьори в Бургаско

Кадър: bTV

За два отделни случая от изминалите празнични почивни дни на блъснати на пътното платно малки деца ни съобщават от ОДМВР-Бургас.

Първият случай е от 07.05.2023 г. Около 15.18 ч. на ул. «Въстаническа» до бл. 531 в к-с «Меден Рудник» възниква пътен инцидент между непредпазливо движещ се в населено място лек автомобил «Шевролет Нубира», с бургаска регистрация, управляван от 63 годишен бургазлия и 6 годишно момченце от Бургас, управляващо детско колело – играчка, което не спира на пътен знак «СТОП».

От ПТП пострадало момченцето, което с фрактура на черепа, без опасност за живота, е настанено за лечение в УМБАЛ – Бургас.

Вторият случай е от същия ден само около половин час по-късно. Около 15.50 ч. на улица «Грозьо Георгиев» в Сунгурларе лек автомобил «Опел Вектра», с варненска регистрация, управляван от 72 годишен мъж от Шумен, блъска внезапно навлязлото на пътното платно 3 годишно момченце от Сунгурларе, което с травма на левия бъбрек, е прегледано в УМБАЛ – Бургас и изписано от лечебното заведение по настояване на близките му.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).