in

Кметът на Варна: Морската градина има алеи, а не улици. Това е парк, а не паркинг (ВИДЕО)

Кадър: "Нова Варна"

Днес се проведе брифинг в Община Варна по актуални теми. Една от засегнатите теми бе за движението на автомобили в Морската градина

„Приморският парк е от басейна до Евксиноград. Това защитихме през 2013 г. и така до ден днешен. Морската градина има алеи, а не улици. Ние винаги сме подкрепяли тази теза и никога не сме отстъпвали от нея, въпреки натиска в годините“, заяви кметът на Варна Иван Портних.

„Морската градина трябва да е без автомобили. Това е категорично наша позиция. Поредната стъпка в тази посока е актуализацията на Генералния план за организацията на движение във Варна, който предстои да бъде разгледан на сесията утре. Темата е много юридически сложна“, посочи кметът.

„Защитаваме обществения интерес. Това е парк и варненци трябва да се радват на своя парк, а не на паркинг. Морската градина не е паркинг“, заяви кметът.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.