in

Полицията залови мними майстори на покриви, действащи по Черноморието – ето каква била схемата на измамниците

Колаж: "Нова Варна"

Групата от трима души, представящи се за майстори на покриви, се предвижвала с микробус по цялото българско Черноморие. Пускала обяви, на които обаче се хванал по-оправен пловдивчанин, който веднага подал сигнал на полицейските власти в Созопол. Ето подробностите: 

Вчера около 15.45 ч. в Районно управление – Созопол е получено съобщение от 55 годишен пловдивчанин за това, че предния ден, чрез обява наел трима непознати мъже, придвижващи се с микробус, да ремонтират покрива на къщата му, разположена на ул. «Сливница» №24 в Черноморец.

Пловдивчанинът им дал сумата от 1 000 лв. за закупуване на строителни материали, като вчера около 15.30 ч. мъжете напуснали обекта без да уведомят собственика, изключвайки телефоните си.

В резултат на бързите полицейски действия са установени тримата мъже, придвижващи се с микробус «Пежо», с добричка регистрация – това са : 23 годишен криминално проявен мъж от ямболското село Коневец, 24 годишен мъж от варненското село Изворско и 36 годишен криминално проявен мъж от ямболското село Пчела.

Мъжете предали доброволно взетата от пловдивчанина сума.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).