Категории: Варна

Трима мъже заедно отглеждали и разпространявали марихуана във Варна: Получиха присъди

Реклама

Бързи присъди получиха трима мъже, отглеждали и разпространявали марихуана. Става въпрос за един мъж на 46 години и двама – на по 39 години. И тримата признаха вината си и приеха да търпят най-тежките наказания за даденото престъпно деяние – „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 11 месеца, чието изтърпяване да бъде отложено с 4 години изпитателен срок

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и трима мъже, обвинени че в съучастие са отглеждали 220 растения от рода на конопа (марихуана) и са разпространявали забраненото от закона вещество. Пред съда Бисер Т., Мартин Т. и Момчил Г. признаха вината си и се отказаха от разглеждане на делото по общия ред.

С постигнато споразумение страните приеха за безспорно и категорично установено, че от неуточнена дата през януари 2022 г. до 08.04.2022 г. във Варна в няколко апартамента в различни райони на града, тримата са отглеждали и държали марихуана с различно съдържание на активното действащо наркотично вещество тетрахидроканабинол на обща стойност 10534,68 лв.

Деянията са осъществени при форма на вината – пряк умисъл. Тримата мъже са с чисто съдебно минало и разбирайки последствията от подписаното споразумение, заявиха че са го подписали доброволно.

Най-възрастният от тях – 46-годишният Бисер Т. е с основно образование, неженен, не работи. Останалите двама мъже са на по 39 години. Мартин Т. и е със средно образование, неженен, трудово ангажиран. Момчил Г. е със средно образование, женен, работи.

Съгласно одобреното от съда споразумение, всеки от тях прие да търпи най-тежкото от наложените му наказания за отглеждане, държане и разпространение на наркотици, а именно „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 11 месеца, чието изтърпяване да бъде отложено с 4 години изпитателен срок. Кумулативното наказание глоба не беше наложено на Бисер Т., Мартин Т. и Момчил Г.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Интервю с Коста Стоянов, депутат от ПП „Възраждане“: „Ние ще продължим да работим за по-добри условия за живот за всички българи“

На 24 септември, в студиото на „Нова Варна“, Георги Костов проведе интервю с Коста Стоянов,…

преди 12 минути

Ето кой качи снимка с футуристичния автомобил „Тесла Кибертрък“ във Варна

Припомняме, че преди две седмици автомобил, изглеждащ като идващ от бъдещето се появи във Варна…

преди 23 минути

Дрон откри изчезнало момиченце в гора в САЩ

Чудо се случи в Батън Руж, щата Луизиана, САЩ. Термовизионен дрон откри изчезнало 10-годишно момиченце…

преди 36 минути

Президентът на Спартак Варна със спешно изявление

Към редакцията на медия "Нова Варна" пристигна официално изявление от Павлин Николов, президент на Спартак…

преди 44 минути

Галена се подлага на операция и временно спира да пее

Попфолк звездата Галена слиза от сцената и временно спира да пее. Причината е, че се…

преди 57 минути

Коалиция ГЕРБ – СДС се регистрира за вота във Варна

ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители в 3 МИР -…

преди един час