Категории: Любопитно

85-годишен пенсионер разкри как е успял да направи 650 000 лицеви опори

Реклама

Мъжът започнал да спортува на 80 г. а, сега си поставя за цел да направи един милион лицеви опори преди 90-тия си рожден ден и 100 ултрамаратона преди 100-тния си рожден ден.

Пол Юд живее със 75-годишната си съпруга Тереза в Таунтън, Съмърсет. Той решава да започне да бяга на 40 годишна възраст, но се отказва след шест седмици, тъй като коленете го болели коленете, заради артрита. Той казва пред „Индипендънт“ , че „всичко го боли“ и „не може да подаде ръка, да вдигне одеялото си или да държи чайник“.

След това дядото си купил велосипед, за да намали натоварването на ставите си, но едва когато решил да премахне месото през 60-тата си година, забелязал невероятни ползи за здравето си, включително намаляване на възпаленията.

Пол е запален активист за правата на животните, който в миналото е работил за Кралските австралийски военновъздушни сили, а по-късно става хлебар, преподава в местни училища и пуска свой блог. Мъжът разказва, че първоначално е премахнал месото и сиренето от диетата си, преди да се откаже от всички животински продукти.

След това решава, че иска да се научи да прави лицеви опори на 80-годишна възраст, и оттогава си поставя за цел да направи един милион лицеви опори, преди да навърши 90 години, като досега е направил повече от 650 000. Сега, на 85-годишна възраст, той има мисия да участва в 100 ултрамаратона преди 100-тния си рожден ден.

Решава да се обучава за учител, за да реализира страстта си към приготвянето на хляб, което според него е „средство за семейно обучение“, и в крайна сметка преподава до пандемията от Ковида. Именно тогава, на 80-годишна възраст, започва фитнес пътуването на Пол.

„Погледнах домашните упражнения и започнах да правя много от тях, но най-вече лицеви опори, и оттогава наистина правя лицеви опори“

„Никога не съм съжалявал, че съм излязъл и съм тренирал… и понякога стигаш до това състояние на духа, когато си мислиш, боже, мога да тичам вечно, и това е хубаво чувство.“

Досега Пол е завършил девет ултрамаратона и има колекция от медали, изложена в дома му, но иска да направи още 91, преди да навърши 100 години – подкрепян от семейството си и съпругата си Тереза.

Като веган и активист за правата на животните, той казва, че мотивацията му да продължи е „желанието да не виждам животни да бъдат наранявани или измъчвани“.

Той добави: „Ако мога да направя нещо, за да намаля или облекча това, тогава ще го направя.“

Някои от ултрамаратонските състезания на Пол ще бъдат виртуални, като той ще измине цялото разстояние с помощта на приложение, а други ще бъдат на определено място.

За да поддържа физическата си форма, Пол тича или ходи всеки делничен ден, като изминава средно по 60 км на седмица, и използва гирички за упражнения за сила и кондиция.

Той казва, че не приема никакви лекарства, спазва стриктно веганска диета и обикновено пие плодово смути, състоящо се от кейл, спанак, фурми, боровинки и банани, както и ленено семе, ядки и „много зелени листни зеленчуци, боб, леща и бобови растения“.

Освен това приема сок от червено цвекло като средство за подобряване на резултатите.

„Всички ние можем много повече, отколкото си мислим, че можем“, каза Пол пред медията.

Превод и редакция: „Нова Варна“

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Задават се 30° у нас, а след това иде обрат във времето – нахлуване на студен въздух, дъжд и гръмотевици

От НИМХ обявиха своята седмична прогноза за времето в България за дните от 24.09.2024 г.…

преди 2 минути

Експерт предупреди: Ще се увеличи броят на катастрофите в следващите три месеца

Дългогодишният шеф на Пътна полиция и експерт по пътна безопасност Алекси Кесяков предупреди всички шофьори,…

преди 8 минути

Папа Франциск е с грип и отменя ангажиментите си

От Ватикана съобщават, че папа Франциск отменя срещите си заради лек грип. Папата вече е…

преди 17 минути

Почина виден български дипломат: Поклон

Стана ясно, че е починал дипломатът Милен Люцканов. Скръбната вест съобщиха от Генералното консулство на…

преди 28 минути

Ще се вдигне ли цената на олиото в България?

Оказва се, че тази година добивът на слънчоглед в България е изключително слаб и това…

преди 32 минути

На 24 септември спират тока на тези места във Варна и областта

На 24.09.2024 г. В периода 8:00 ч. до 17:00 ч. Поради обезопасяване на съоръженията за…

преди 50 минути