Категории: Варна

Две варненски депутатки сформираха истинска битка от трибуната на Народното събрание

Реклама

Истинска битка от парламентарната трибуна заформиха варненските народни представители – Славена Точева от ГЕРБ/СДС и Стела Николова от коалиция „Продължаваме Промяната/Демократична България“. Своеобразен арбитър на техния спор ще бъде министъра на вътрешните работи – Иван Демерджиев, към когото и двете отправиха писмени питания, относно честното протичане на изборния процес във Варна.

Веднага след последните предсрочни избори, афектирана от рекордните преференции (10 155), които получава Славена Точева, Стела Николова обяви във Фейсбук, че като депутат ще поиска оставката на служебния министър на вътрешните работи Демерджиев. В последствие обаче се задоволява да изпрати питане до министър Демерджиев с искане за оставка на началника на ОДМВР – Варна. Отговорът, който получава от министъра, Николова публикува отново на страницата си в социалната мрежа. Публикуваме го и ние тук:

 

Снимка: Facebook / Ст.Н.
Снимка: Facebook / Ст.Н.
Снимка: Facebook / Ст.Н.

В него министърът й отговоря, че не са установени изборни нарушения по подадените конкретни сигнали от Стела Николова. Точният му отговор гласи: „По повод приложените към Вашия въпрос извадки от телефонна кореспонденция, касаеща изборния процес в град Долни чифлик, Ви информирам, че сигналът е докладван на РП Варна. Извършена е проверка на място от служители на Четвърто районно управление (РУ) на Варна, които са обходили района на училището. Не е установено струпване на хора, провеждане на агитация или предлагане на имотна облага. Не са установени и данни за подготвяно или извършвано престъпление по чл. 167 – 169 от НК. Изготвена е справка, която е докладвана на РП Варна, откъдето е издадено постановление за отказ от образуване на ДП.“

Той завършва отговорът си към Стела Николова така: „Предвид изложеното, не смятам, че съществуват основания за реализиране отправеното от Вас предложение за уволнение на ръководството на ОДМВР-Варна.“

Ответната реакция на Славена Точева, заради атаката, която получава от Николова, не закъснява. Тя също внася питане до министър Демерджиев, в което иска „да се мери с еднакъв аршин“ и заявява още, че „щом броят на моите преференции се смята за съмнителен, то е редно и тези, получени от лицето Стела Николова, също да бъдат проверени и ако бъдат констатирани нарушения, всеки да понесе своята отговорност“. (бел.ред. Най-долу в тази статия може да видите и снимки на целия текст на питането, внесено от Точева)

Конкретните въпроси в питането до министъра на варненската депутатка от ГЕРБ – Славена Точева са следните:

„1) Постъпвали ли са сигнали в системата на МВР за зависимости и обвързаности на госпожа Николова с представители на варненския бизнес?
2) Разполагате ли с данни, по какъв начин госпожа Николова е финансирала индивидуалната си предизборна кампания, която видимо беше най-скъпата в морската столица?“

Припомняме на читателите на медия „Нова Варна“, че на последните предсрочни парламентарни избори в морската столица с 3862 преференции от седмото място в листата на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Стела Николова измести втория в тази листа – Ивайло Митковски. Николова събра повече преференции дори от водача на листата Даниел Лорер, предпочетен персонално от 3781 души.

Ще следим с интерес тази битка на две знакови лица от политическата сцена на Варна и ще ви информираме за нея своевременно.

Снимка: Facebook / Ст.Н.
Снимка: Facebook / Ст.Н.
Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Президентът потъна в скръб: Днес се разделяме

„Днес се разделяме с двама достойни летци. Искам да изразя съболезнование към семейството, близките и…

преди един час

Струва си: Ето колко трябва да ни платят ако работим на 23 септември

Тази година Денят на независимостта на България (22 септември) се пада в неделя. Тъй като…

преди един час

Варна се готви за голям празник в неделя. Вижте програмата

Варна ще отбележи 116 години от Независимостта на България с тържествено честване, което ще де…

преди един час

Идва ли „циганско лято“. Скоро ще се радваме на 30 градуса

В неделя и в началото на следващата седмица ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове…

преди 2 часа

В България е открит радиоактивен изотоп от ГДБОП и ДАНС

Пластини със съдържание на радиоактивен изотоп са иззети при специализирана полицейска операция, проведена от екипи…

преди 3 часа

Старт на дългия уикенд. Добри новини за времето

Както вече стана ясно, този месец има два дълги уикенда. Единия вече мина, а другия…

преди 3 часа