in

Ще изграждат нова клетка на депото за отпадъци край Варна

Снимката е илюстративна: Г. Георгиев

Правят нова клетка на депото за отпадъци край Варна. Това съобщиха от пресцентъра на Общински съвет – Варна за медия „Нова Варна“. Новата клетка ще бъде ползвана за отпадъци от Варна, Аксаково и Белослав

Нова клетка на регионалното депо за отпадъци на общините Варна, Аксаково и Белослав предстои да бъде изградена. С пълно единодушие Общинският съвет в морския град даде съгласието си за предприемане на действия за извършване на проучвания за изграждане на съоръжението.

Строителството се налага, тъй като според извършеното геодезическо заснемане на достигнатото ниво на запълване на Клетка 1 свободният капацитет би осигурил експлоатация на депото за не повече от 3 години.

На Общото събрание на Регионалното сдружение на общините е взето решение за нова клетка с индикативна стойност около 13 млн. лева с ДДС, която ще се строи за периода 2023 – 2025 г. Община Аксаково трябва да обяви обществена поръчка за изграждане на съоръжението. Финансовото участие на трите общини се разпределя, както следва: 77,6% за община Варна, 19,8% – за община Аксаково и 2,6% – за Белослав. Финансирането ще се осигури от бюджета на община Варна и/или план-сметка за дейност „Чистота“ за съответната година, както и/или от заемни средства.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.