Категории: Варна

Обявиха от кога влиза в сила забрана за строителство в курортите край Варна

Реклама

От Община Варна обявиха, че забрана за строителство в курортите влиза в сила от 15 май до 1 октомври. Възложителите и изпълнителите на незавършените строежи на територията на комплексите „Златни пясъци“, „Св. Св. Константин и Елена“, КК „Чайка“, КЗ „Прибой“, курортна зона – местност „Манастирски рид“, трябва да предприемат конкретни действия със срок до 14 май

От 15.05.2023 г. до 01.10.2023 г. се забранява извършването на всички видове строителни и монтажни работи на територията на комплексите „Златни пясъци“, „Св. Св. Константин и Елена“, КК „Чайка“, КЗ „Прибой“, курортна зона – местност „Манастирски рид“ със заповед на кмета на Община Варна. Спира се достъпът на тежка строителна механизация и на всякакви превозни средства, доставящи строителни материали в комплексите. Изключение се допуска за неотложно аварийно-ремонтни дейности и геозащитни мерки и дейности, съгласно чл. 15 от Закона за устройство на черноморското крайбрежие /ЗУЧК/.

В срок до 14-ти май възложителите и изпълнителите на незавършени строежи на посочените територии се задължават да предприемат необходимите мерки за ограждане и обезопасяване на строителните обекти, да демонтират временно поставените обслужващи обекти, които са извън границата на строителната площадка, както и да почистят и възстановят нарушените в резултат на строително-монтажните работи, тротоари и пътни настилки около строежите. Засегнатите от строителството зелени площи трябва да бъдат почистени от строителни отпадъци, обработени и засадени със съответния вид декоративна растителност. За нарушаване на заповедта и на основание на чл. 23 във връзка с чл. 15 от ЗУКЧ, физическите лица ще се наказват с глоби от 1000 до 10 000 лева, а на едноличните търговци и на юридическите лица ще се налага имуществена санкция в размер от 10 000 лева до 50 000 лева.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Празник е: Ето каки са поверията, традициите и обичаите, свързани с 23 септември

На днешния ден (23 септември) Православната църква чества зачатие на Св. Йоан Предтеча и Кръстител.…

преди 5 минути

Колко пъти седмично можем да ядем картофи според експерти?

Картофите са любима храна на много хора по света. Те могат да се приготвят по…

преди 25 минути

Весела Чернева обяви какво може да се случи с Украйна ако Камала Харис спечели

Според зам.-директора на Европейския съвет за външна политика е възможно около или след изборите за…

преди 35 минути

Тези места край Варна остават без вода в почивния 23 септември

От Водоснабдяване и канализация - Варна съобщават, че следните райони във варна и областта ще…

преди 43 минути

Задават се 30° у нас, а след това иде обрат във времето – нахлуване на студен въздух, дъжд и гръмотевици

От НИМХ обявиха своята седмична прогноза за времето в България за дните от 24.09.2024 г.…

преди 47 минути