Категории: България

Президентът Радев не е впечатлен от заявката на Мария Габриел да отстрани Гешев

Реклама

В момента държавният глава на Република България Румен Радев се намира на официално посещение в ЮАР. От там той коментира искането за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев от страна на кандидатът за министър-председател на ГЕРБ Мария Габриел по следния начин: „Този внезапен порив трудно буди възторг у мен“.

Внезапният порив на г-жа Габриел да поиска отстраняването на г-н Гешев трудно предизвиква у мен възторг. Това обяви президентът Румен Радев, който е на посещение в Република Южна Африка.

„Когато през 2019-а върнах предложението на ВСС за назначаването на г-н Гешев за главен прокурор, квотата на партията на г-жа Габриел го преизбра с мнозинство и единодушие. Когато преди години поисках оставката на Иван Гешев – партията на г-жа Габриел не само го подкрепяше, тя беше в колаборация с него, Когато преди две години назначеният от мен служебен министър на правосъдието поиска отстраняването на Иван Гешев със същите мотиви квотата на партията на г-жа Габриел го спаси, също единодушно”, припомни държавният глава.

„Сега виси един много важен въпрос. Дали заявката на г-жа Габриел е плод на закъсняло с три години просветление, на внезапен катарзис или на определен интерес на хората, които стоят зад г-жа Габриел”, попита Радев.

„България загуби три години, в които внесените от моите служебни правителства в прокуратурата множество сигнали за мащабни злоупотреби, прашасват. Корупцията е неразкрита, чувството за справедливост е смазано, а политическият процес е заприщен. Затова силно се надявам бъдещият премиер на България да узрява своевременно за важните за България решения”, подчерта държавният глава.

Интересно съвпадение е и факта, че докато президентът Радев е на официално посещение в Африканската страна от САЩ повдигнаха днес тежки обвинения, именно към нея, заради съмнения, че тайно снабдяват с оръжие Русия. За това ви съобщихме по-рано днес:

САЩ вдигнаха мерника и на ЮАР – смятат, че доставят оръжия на Русия

По публикацията работи: Венета Николова

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 13 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 13 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 13 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 14 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 14 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 14 часа