in

Важен разговор във Ватикана? Папата прекъсна аудиенция, за да си вдигне телефона. Поклонниците чакаха

Кадър: Youtube/MARCA

Днес Папа Франциск прекъсна седмичната си аудиенция на площад „Свети Петър“, за да проведе телефонен разговор. Насъбралите се поклонници го чакаха да приключи разговора си малко над една минута. Все още не е ясно с кой толкова важен човек е разговарял папата, че чак да се наложи да прекъсне аудиенцията

Помощник на понтифика му подаде мобилен телефон и даде знак на човек, който трябваше да чете от подиума, да изчака, предаде Ройтерс.

Пресслужбата на Ватикана, която обикновено не коментира частните разговори на Франциск, не отговори на запитвания относно телефонното обаждане.

През 2021 г. имаше поне два сходни случая, при които в края на общи аудиенции Франциск се извини и отиде да разговаря по телефона. Свещеници, наредили се на опашка, за да го поздравят, трябваше да изчакат светия отец да свърши с разговорите си.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/