in

Със зеления чай можем да си навлечем здравословни проблеми: Учени обясниха какви

Снимка: Pixabay

Зеленият чай е напитка, която носи със себе си ползи, но и някои вреди.

Оказва се, че прекомерната консумация на ободряващата напитка може да доведе до възпаление в черния, смятат израелски учени. Нека първо започнем с ползите от зеления чай. Смята се, че той може да спомогне за отслабване, да предотвратява диабет, да предпазва сърдечно-съдовото здраве, да предотвратява проблемите със зрението и куп други неща

Учени от Израел публикуват данни, във връзка с откритието си за вредите от зеления чай, в международен академичен журнал.

Ръководителят на изследването проф. Стивън Мелник отбелязва, че не е толкова голям рискът човек да получи тежко поражение на черния дроб заради пиенето на чай, но в същото време са известни немалко случаи в целия свят, при които заради тази напитка хората развиват чернодробна патология.

Оказва се, че към днешна дата са засечени повече от 100 случая, когато възпалението на черния дроб при пациенти е свързано именно с употребата на зелен чай, съобщава Здравето.

Една от причините, обясняващи негативното действие на тази напитка върху черния дроб според учените е влиянието на ботаническите токсини, присъстващи в листата на чаеното дърво.

Едновременно с това се отбелязва, че чаят съдържа множество активни съединения, способни по специфичен начин да си взаимодействат, встъпвайки в реакция с вещества от храната и другите напитки. А също и встъпвайки в реакция с лекарствени компоненти и растителни добавки.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/