in

Утре можете да проверите безплатно кръвното си налягане на входа на Морската градина във Варна

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Припомняме, че по повод Световния ден за борба с хипертонията, който бе отбелязан на 17 май, тази събота във Варна хората ще имат възможност безплатно да измерят кръвното си налягане в разположен пункт на входа на Морската градина. Това ще се случи чрез кампания, организирана от Българската лига по хипертония в България, която ще е с надслов „Измерване, което спасява живот. Твоя“.

На 20.05.2023 г., събота, от 10 ч. до 16 ч. на входа на Морската градина до Слънчевия часовник ще бъде разположен пункт, в който гражданите могат да се информират за рисковете от хипертонията.

Ще бъдат раздавани и информационни материали със съвети за здравословен начин на живот, за стойностите на кръвното налягане и как да разпознават неговото покачване.

На място безплатно ще се мери кръвно налягане с електронни апарати, снабдени с AFIB-технология за откриване на предсърдно мъждене, без ЕКГ.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.