Категории: Варна

„Възраждане“: Противопоставяме се на инвестиционните намерения, които ощетяват варненци

Реклама

Това съобщиха за медия „Нова Варна“ от пресцентъра на „Възраждане“. В Областна администрация във Варна е внесено искане за преразглеждане и спиране на решението на Общинския съвет за продажбата на 144 дка общински имоти. Според инж. Коста Стоянов от „Възраждане“ инвестиционните интереси забавят развитието на инфраструктурата във Варна. Инж. Коста Стоянов и общинските съветници Мария Димитрова и Юлиян Губатов внесоха жалбата

Народният представител от „Възраждане“ инж. Коста Стоянов и общински съветници от Варна внесоха в Областна администрация искане за преразглеждане и спиране на решението на Общинския съвет за продажбата на 144 дка общински имоти, съобщиха от пресцентъра на „Възраждане“.

Инж. Стоянов посочи, че инвестиционните интереси забавят развитието на инфраструктурата в морската столица, от което вече повече от 10 години страдат варненци.

„Тези 144 дка общински имоти са крайно необходими за развитието на инфраструктурата в морската ни столица. Тези терени биха могли да бъдат използвани по различни направления, най-вече в социалната и здравната сфера. Дълг на „Възраждане“ е да се противопостави на инвестиционните намерения, които ощетяват варненци“, категоричен бе народният представител от „Възраждане“.

С него при внасянето на жалбата бяха и общинските съветници Мария Димитрова и Юлиян Губатов. Те също призоваха областния управител да върне решението на Общинския съвет, защото противоречи на обществения интерес.

„В задачата се пита – Общината във фалит ли е, че се оправдава с продажбата на 144 дка общински имоти, за да строи в дворовете на детските градини и училища пристройки, лишавайки нашите деца от жизненонеобходимия кислород и среда за спорт и развитие. За поредна година Община Варна доказа, че е лош стопанин на своите активи. От „Възраждане“ категорично не сме съгласни с това решение, защото така ще бъде възпрепятствано развитието на морската столица“, категорични бяха общинските съветници.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Мъж, убил свой познат на улица във Варна, отива на съд

От Апелативна прокуратура - Варна съобщават за медия "Нова Варна", че 36-годишен мъж, обвиняем за…

преди 2 минути

Катастрофа с кола и мотор на пътя Варна – Бургас: Мотористът е откаран до варненска болница

Пътен инцидент се е случил на пътя Варна – Бургас, съобщават за медия "Нова Варна"…

преди 6 минути

Катастрофа с моторист предизвика огромно задръстване във Варна

"Катастрофа на кръговото на "Траката" предизвика зверско задръстване", съобщи читател на медия "Нова Варна" пред…

преди 15 минути

Жена преживя кошмар наяве във влака Варна-Казанлък: „Цялото ми яке беше в кръв“

Стана ясно, че жена е получила тежка алергична реакция в БДЖ. Това се случило, след…

преди 30 минути

Квартал в Свети Влас е без улици и осветление: Хората разчитат на луната през нощта

Пълен мрак и липса на инфраструктура тормозят жители на Свети Влас. Заради сериозния проблем те…

преди 39 минути

Мъж се удави на неохраняем плаж в България

Инцидентът се е случил на неохраняемата зона на плаж "Бутамя", съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Бургас…

преди 49 минути