Категории: Любопитно

Това са зеленчуците, с които ще стопите коремните мазнини за нула време

Реклама

Всеки знае, че зеленчуците са полезни и необходими за поддържането на балансирана диета. Има няколко вида зеленчуци, които се характеризират с малко калории, но за сметка на това са с високо съдържание на фибри, протеини и други полезни хранителни вещества. По тази причина въпросните зеленчуци са добри помощници за така желаният ефект – загуба на тегло. 

Ето и кои са зеленчуците, благодарение на които коремните мазнини се топят за нула време:

Цвекло

В този кореноплоден зеленчук има редица ценни хранителни вещества. Именно те спомагат за контролирането на теглото. В цвеклото се съдържат много фибри. Те предотвратяват подуването на корема. Диетолозите са категоричния че цвеклото е един от зеленчуците, които трябва редовно да присъстват на трапезата ни, съобщава Актуално.

Моркови

В морковите се съдържат много повече хранителни вещества, колкото изглежда на пръв поглед. С тях лесно можем да се отървем от излишните мазнини в областта на корема. Те спомагат и за ускоряването на метаболизма. Заради твърдата си текстура принуждават тялото да изгаря много калории.

Броколи

Броколите са сред най-ценните зеленчуци, предлагащи се свободно на пазара. В тях се съдържат антиоксиданти, намаляващи възпаленията в тялото. Богати са още на калий, хром, калций и витамин С. Именно витамин С допринася за превръщането на мазнините в енергия. Колкото повече броколи похапвате, толкова по-сити ще се чувствате.

Спанак

Специалистите по хранене препоръчват редовното добавяне на спанак към диетата, ако искаме да се отървем от коремните мазнини и всички онези излишни килограми, причиняващи ни дискомфорт. В спанака се съдържат много фибри, спомагащи за усвояването на хранителните вещества, както и подпомагане на храносмилането. В зеленчука се съдържа и витамин К, допринасящ за загубата на мазнини.

Зеле

В листния зеленчук се съдържат наистина много витамини. В 100 грама продух има едва 43 калории. Похапвайте го редовно. Не очаквайте резултати като с магическа пръчка, защото това няма как да се случи. Въпреки това обаче бъдете постоянни и заменете вредните храни с едни от най-вкусните и полезни зеленчуци.

Внимание: Статията има само информативна цел и не замества консултацията с лекар.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Без ток в този район на Варна точно в неделя

Поради профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:…

преди 36 минути

Днес настъпва астрономическата есен

През тази година астрономическата есен ще настъпи на Деня на независимостта на 22 септември в…

преди един час

Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България(ПРОГРАМА)

Днес Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България с тържествено честване, което ще де…

преди един час

Честит празник, България:116 години независимост

На 22 септември честваме на 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. На 22…

преди един час

Навършват се 103 години от смъртта на Иван Вазов

Днес, на 22 септември се навършват 103 години от смъртта на Иван Вазов. Сърцето на…

преди един час

Честит имен ден на всички, които празнуват днес

Днес, на 22 септември православната църква почита Св. свщмчк Фока, еп. Синопийски. Св. прор. Йона.…

преди един час