Категории: България

След пуснатите записи, Кирил Петков отвърна на удара: Какво е говорил Василев с шефа на ДАНС в 10.00 ч. вечерта? (ВИДЕО)

Реклама

Припомняме, че днес се състоя пресконференция на депутата Радостин Василев, който заяви, че напуска ПП. Освен това той пусна запис от заседание на Националния съвет на ПП, след което обвини партията в предателство към българския народ

„Днес се потвърдиха нещата, за които вчера ви предупредихме. Явно възможността да се сформира редовно правителство, което да реформира службите и да вкара България в Шенген, е главната причина за днешната атака. Наблюдаваме как от сутринта днес имаме координация между проруските сили в България, включително „Възраждане” и БСП. Важен факт е, че шефът на ДАНС е осигурил охрана на редовен депутат снощи в 22:00 часа. Само да напомня, че ДАНС никога не охранява отделни лица, защото няма такива правомощия. ДАНС охранява само стратегически обекти“, коментира съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков, във връзка с пуснатите записи от Радостин Василев днес. Припомняме, че Василев, по време на пресконференция, пусна запис, за който се твърди, че е от заседание на Националния съвет на ПП.

Радостин Василев разкрива записи на живо (ВИДЕО)

„Стана ли за ДАНС Радостин Василев стратегически обект? Президентът знае ли за тези среднощни разговори между шефа на ДАНС и този депутат? Възможно ли е в този разгово

Съпредседателят на ПП подчерта, че никоя друга държава не може да влияе върху избора, който политиците у нас правят за бъдещи реформи.

„Всеки кандидат, който ще предложим за бъдещите назначения в службите, ще държим да има чисто съдебно минало, да не е бил част от престъпна група в България или Европа, както и да не е бил агент на вражеска държава, нито на „Държавна сигурност”. Не сме съгласували с нито едно посолство предложението за нито една от службите до този момент”, подчерта Петков.

Според него най-важният въпрос към момента е защо президентът продължава да бави връчването на втория мандат и дали това е „синхронизирано с днешната пресконференция”.

„Призовавам всеки буден гражданин да изслуша в цялост заседанието на Националния ни съвет и да се увери, че всичките членове на ПП осъзнават в каква тежка ситуация е поставена страната ни и, че не сме се отказали да помогнем на България, за да бъдем нормална европейска държава, независимо дали ще управляваме или не. Няма да се откажем докато не направим страната ни едно по-добро място за живот“, каза Петков.

Петков коментира и разговорите за съставяне на редовен кабинет, като за пореден път подчерта, че ПП-ДБ не е в коалиция с ГЕРБ-СДС и именно това налага следването на схемата с ротацията на премиери.

„Това със записите е за пръв път. Сега и ние трябва да изслушаме петте часа, за да видим дали има някакви малки манипулации или не“, посочи Петков.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Честит рожден ден на Андреа Бочели

На днешната дата е роден Андреа Бочели. Той е роден на 22 септември 1958 г.…

преди 2 часа

Идве сезонът на киселото зеле. Кога да го слагаме

Есента дойде, а след нея и зимата. А това е времето и на киселото зеле.…

преди 2 часа

Земетресение удари Босна и Херцеговина

Земетресение е регистрирано днес следобед в Босна и Херцеговина и в Хърватия, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен…

преди 2 часа

Колко пияни и дрогирани изловиха по пътищата на страната

14 130 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 4 часа

След полови век арестуваха мъж, извършил две убийства

Италианската полиция арестува в Рим мъж, обвинен в извършването на две убийства в Мелбърн, Австралия,…

преди 4 часа

Почина един от най-известните български художници

“Почина Иван Вукадинов - патриархът на съвременното ни изкуство! Дистанцията, с която той се разграничи…

преди 5 часа