Категории: Варна

Варненец: Заради собствениците на 2 имота, над 20 семейства ще останем без канализация в кв. Изгрев (СНИМКИ)

Реклама

Читател на медия „Нова Варна“, който пожела да запази своята анонимност, заради това, че темата, която повдига е много чувствителна и може да доведе до спорове, ни сигнализира за това, че проект на ВиК и Община Варна за изграждане на канализация във варненския квартал „Изгрев“ се спира от собствениците на два имота. Потърпевши обаче са повече от 20 семейства, които рискуват да останат без канализация до имотите си.

Човекът е подал и официален сигнал до Община Варна, но се притеснява, че строителят може да се откаже и да изтегли машините си, въпреки че има и официално разрешително за строеж на въпросната канализация, с което може да се запознаете в края на тази публикация.

Проблемните имоти се намират на улица „Петуния“.

Снимка: Редакция „Нова Варна“

Ето какво ни разказа нашия читател:

„Здравейте, пиша ви с надежда все някои да обърне внимание на нашите (собственици на над 20 имота) неволи през последните години, които вчера взеха връх. Ще говоря само за вчерашния проблем – защото той е най-спешен и ако не се реши буквално до 3-4 дена за нас ще коства доста материални средства в бъдеще.

Има проект по Европрограма за изграждането на канализация за гр. Варна, кв. Изгрев. Има заповед за строеж, одобрена от Общината и ВиК-Варна, но собствениците на два имота не допускат техниката и работната група да изградят тези съоръжения, и това е на обществен път. Вярно е, че покрай техните имоти пътят се стеснява и кола не може да мине, да не говорим за тежка техника, но изпълнителите предлагат да свалят тяхната ограда да изкопаят и до 2-3 дни да възстановят всичко както си е било. Тези хора обаче, които умишлено са мръднали оградите си, за да се затвори пътят за коли, ги е страх че ако се мръднат тези огради и после се сложат, както е по Кадастър, ще се отвори пътят. Така те ще отпушат и пътя за над 20 имота – нещо, за което се борим с общината от над десет години. Важното в момента обаче е, че те спират и изграждане на проект за района, които някои ден ние ще трябва да заплати от джоба си, а сумата ще е 6 цифрена.“

Снимка: Редакция „Нова Варна“

Човекът се надява за съдействие от страна на Община Варна. Освен това тук може да се запознаете и със заповедта за строеж на станалата проблемна канализация:

Снимка: Р.П.
Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Това е най-вкусната и лесна баница за почивните дни

Когато има повече почивни дни сме свикнали да си приготвяме вкусни гозби у дома. А…

преди 4 часа

Кога е Димитровден. И какви са вярванията за този празник

На 26 октомври отбелязваме Димитровден. У нас народният култ към Свети Димитрий го представя като…

преди 4 часа

Силна буря помете Халкидики

Стана ясно, че силна буря връхлетя Халкидическия полуостров в Гърция. На места има наводнени пътища.…

преди 4 часа

Почина един от най-великите актьори за всички времена

Дейвид Греъм, актьорът, който озвучаваше герои в телевизионни сериали, сред които „Прасето Пепа“ (Peppa Pig),…

преди 4 часа

Защо сменяме времето два пъти в годината

Остава много малко до поредното преместване на стрелките на часовниците. Това ще се случи в…

преди 4 часа

Голям пожар блокира магистралата

Стана ясно, че голям пожар е избухнал на автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик, посока…

преди 4 часа