in

Паметникът на българските подводничари край Камчия вече е изчистен (СНИМКИ)

Снимка: Facebook / Борислав Гуцанов

За това съобщи депутатът от МИР-3 Варна на БСП Борислав Гуцанов на своята страница във Фейсбук. Не става ясно от публикацията, дали самият той е взел участие в почистването на монумента. Ето какво още пише варненският народен представител:

Снимка: Facebook / Борислав Гуцанов

„Свидетели сме на поредното вандалско посегателство върху историческата памет на България. Този път бе осквернен паметникът на подводничарите край КК „Камчия“. Хвърлянето на боя върху историческите факти няма да ги заличи. Геройството и саможертвата на всеки един от тези, чиито имена са изписани на всяка паметна плоча в България, са белязани с кръвта им в името и за свободата дори на тези, които ги хулят днес. България е надживяла не едно предателство през своята 1300-годишна история. Ще надживее и това.

Снимка: Facebook / Борислав Гуцанов

Благодаря на всички, които се включиха в почистването на паметника и показаха, че уважението към историята е по-силно от комплексите на вандалите.“

Снимка: Facebook / Борислав Гуцанов

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).