Категории: България

Почернена майка: В болницата дъщеря ми беше паднала, обляна в кръв. Санитарката ѝ оказваше първа помощ. Нямаше лекари

Реклама

Абсурдна ситуация описа една почернрна майка, загубила дъщеря си по нелеп начин. По нейни думи 27-годишната й дъщеря е постъпила в болница с отпадналост и сило обезводняване, при което е лекувана в Инфекциозна клиника. В следващите дни всичко било наред, докато не се стигнало до фаталния край. Майката видяла дъщеря си паднала, в безпомощно състояние. В стаята нямало медицински лица, които да й обърнат внимание, а само санитарка, която се опитвала да помогне, но без успех. После от болницата обяснили, че младата жена е починала от усложнения на „основното си заболяване – кардиомиопатия“.

Майка твърди, че 27-годишната ѝ дъщеря Елисавета е починала в УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив, след като не е получила адекватна спешна помощ. По думите ѝ санитарка се опитала да направи сърдечен масаж на пациентката, защото не могла да открие дежурното медицинско лице.

„Дъщеря ми беше приета за лечение на 9 май, защото беше много отпаднала, със силно обезводняване. След преглед в спешен кабинет, се реши, че трябва да се лекува в Инфекциозна клиника. Там остана 5-6 дни и общото ѝ състояние се подобри. Беше си много добре, дори се чудихме какво още прави в болницата”, обясни Цеца Станева пред Нова телевизия.

Във фаталния ден майката на жената била на посещение при нея, но заради спецификите на отделението, видяла дъщеря си през прозореца. „Вътре се чу някакъв страшен шум. Санитарката влезе и започна да я вика по име, но тя не реагираше. Започна да звъни по телефоните и да казва, че не може да намери този и онзи. Влязохме в стаята ѝ – дъщеря ми беше паднала, обляна в кръв, в безпомощно състояние. Санитарката ѝ оказваше първа помощ. Там нямаше медицински лица”, добави родителят.

Според Станева именно отсъствието на лекари е довело до смъртта на 27-годишната жена. „След около 10-15 минути дойде линейка от КАИЛ. Тя се движеше все едно е на парад – без сигнализация. Докторите вървяха все едно са на разходка. Влязоха, забавиха се доста. Качиха обратно носилката и си заминаха. Ние останахме навън да чакаме. Никой нищо не казваше. След около час дойде автомобил на охранителна частна фирма. Оказа се, че са дошли да пазят лекарите и сестрите. След около 5 минути излязоха 7-8 човека, за да ни кажат, че не са успели да възстановят сърдечната ѝ дейност”, посочи майката на жената, като уточни, че не са проявявали агресия.

От лечебното заведение са обяснили за Нова телевизия, че младата жена е починала от усложнения на „основното си заболяване – кардиомиопатия“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Феновете ликуват: „Черно море“ надигра „Спартак“ във Варна

"Черно море" постигна категоричен успех с 2:0 срещу "Спартак" в дербито вчера. Мазир Сула откри…

преди 6 минути

„БСП – Обединена Левица“ се регистрира за вота във Варна: Водачът на листата е Борислав Гуцанов

Разединението е зад гърба ни, тръгваме заедно и ще се борим за всеки глас, каза…

преди 7 минути

Премиерът Главчев в Ню Йорк: България подкрепя реформата на ООН

Служебният министър-председател на България Димитър Главчев отиде на Срещата на върха в Ню Йорк. Там…

преди 27 минути

Какво ще бъде времето днес по Черноморието

Днес ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над Източна България. Максималните…

преди 3 часа

Честит рожден ден на Андреа Бочели

На днешната дата е роден Андреа Бочели. Той е роден на 22 септември 1958 г.…

преди 14 часа

Идве сезонът на киселото зеле. Кога да го слагаме

Есента дойде, а след нея и зимата. А това е времето и на киселото зеле.…

преди 14 часа