in

Самолет кацна във Варна, вместо в София: Пътниците се барикадираха

Снимка: Община Варна

Куриозната случка е станала на 26 май (петък) сутринтра. Всичко започнало още в Абу Даби, когато самолетът излетял с цели три часа закъснение. Поради тази причина се стигнало до невъзможност самолетът да кажне в София, заради планиран ремонт на летището в столицата. 15 минути преди кацането, пилотът обяснил на българските граждани, че ще се приземят на летището във Варна, вместо в София. Тогава пасажерите се барикадирали

„Поръчани са 5 автобуса, които трябва да извозят всички ни от летище Варна до София. Това означава, че една голяма част от нас няма да могат да отидат на работа или да си свършат ангажиментите“, казва една от жените, която отказва да слезе от самолета, съобщава агенция „Фокус“.

Министърът на Транспорта за куриоза с кацналия самолет във Варна, вместо в София: Наредих да се проверят причините и дали са спазени правата на пътниците

Самолетната компания не пожелала да съдейства и на място извикала екипи на гранична полиция, които заплашили пътниците, барикадирали се в самолета, че „ще слязат от него с белезници“.

„Дадоха ни 10 минути да си помислим дали да слезем доброволно от самолета, или ще ни арестуват, включително и децата, които се намират тук“, обясняват още недоволните пътници.

Според стюарда пътниците трябвало да напуснат самолета, за да се организира транспортът им.

„Защо ние, които плащаме вашите заплати, трябва сега да се возим с автобуса, да отменим всички ангажименти, които имаме, а вие – хората, на които ние плащаме, трябва да се приберете със самолет“, попитали пътниците пилота.

В отговор на въпроса той заявил: „Няма достатъчно екипаж, който да ви превози законно. Аз също водя преговори с компанията. Предал съм, че отказвате да слезете“.

Клиентите на самолетната компания определиха случилото се като гавра спрямо тях.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/