in ,

Какво да направим ако забравим вещи в автобуси на градския транспорт във Варна?

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

От Градски транспорт – Варна предоставиха за медия „Нова Варна“ и нейните читатели полезна информация, свързана с използването на автобусите. 0700 10 933 е телефонният номер за информация на „Градски транспорт“ ЕАД Варна. Всеки ден от 06:00 до 22:00 часа на този номер, хората могат да получат отговор на въпросите, свързани с обществения транспорт на гр. Варна, както и информация за действащите разписания и маршрутни промени. Чрез този номер могат да се подават и сигнали за забравени вещи

На този номер се приемат сигнали за нередност, може да се потърсят изгубени вещи – документи, телефони, таблети, ученически чанти с учебници, спортни принадлежности и всичко онова, за което си мислите, че може да сте забравили в автобуса или тролейбуса.

Често при навреме подаден сигнал за забравена вещ, служителите се свързват с водача по конкретната линия, преди забравената вещ да е попаднала в недобросъвестни лица. А случаите, в които самите пътници предават на водачите забравени вещи са много. В средата на месец май, пътници виждат падащия телефон на жена, която се качва в служебна кола пред автобуса, предават го на водача, а дамата си го получи след около три часа. Щастлива случайност, която не е единичен случай. Радостта на хората, които си получават обратно забравените вещи е удовлетворението от добре свършената работа.

Дълъг е списъкът на забравените портмонетата с големи суми, които се връщат при собствениците си, специфични документи, банкови карти, абонаментни карти за пътуване, играчки и бебешки обувки.

В кол центъра на „Градски транспорт“ Варна работят на сменен режим и служителите, често откриват собственици на загубените вещи, преди самите собственици да са разбрали за липсата им.

Посредством социалните мрежи, контакти с институции, се намира начин за връзка с хората, които идват на „Тролейна“ 48 да удостоверят, че именно те са собствениците и когато попълнят утвърдените протоколи, получават своята вещ.

Ученическите карти, ще се връщат по-бързо при „своите“ ученици, ако се попълват надлежно и четливо. Там обикновено липсват атрибути като телефон за връзка с родител.

Когато централата е заета с текущ разговор, телефона изключва повикването и е необходимо повторно избиране на 0700 10 933. Поради съвместяване на няколко работни направления от дежурния оператор, при невъзможност в конкретният момент да се отговори на входящото повикване, служител „връща“ обаждане при първа възможност.

Нередки са моментите, в които от приетото обаждане се сипят агресия и обиди. Крясъците и заплахите не решават възникналите проблеми.

Когато си пожелаем ДОБЪР ДЕН, на всички денят ще бъде по-усмихнат и по-добър.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.