Категории: АкцентиВарна

Какво да направим ако забравим вещи в автобуси на градския транспорт във Варна?

Реклама

От Градски транспорт – Варна предоставиха за медия „Нова Варна“ и нейните читатели полезна информация, свързана с използването на автобусите. 0700 10 933 е телефонният номер за информация на „Градски транспорт“ ЕАД Варна. Всеки ден от 06:00 до 22:00 часа на този номер, хората могат да получат отговор на въпросите, свързани с обществения транспорт на гр. Варна, както и информация за действащите разписания и маршрутни промени. Чрез този номер могат да се подават и сигнали за забравени вещи

На този номер се приемат сигнали за нередност, може да се потърсят изгубени вещи – документи, телефони, таблети, ученически чанти с учебници, спортни принадлежности и всичко онова, за което си мислите, че може да сте забравили в автобуса или тролейбуса.

Често при навреме подаден сигнал за забравена вещ, служителите се свързват с водача по конкретната линия, преди забравената вещ да е попаднала в недобросъвестни лица. А случаите, в които самите пътници предават на водачите забравени вещи са много. В средата на месец май, пътници виждат падащия телефон на жена, която се качва в служебна кола пред автобуса, предават го на водача, а дамата си го получи след около три часа. Щастлива случайност, която не е единичен случай. Радостта на хората, които си получават обратно забравените вещи е удовлетворението от добре свършената работа.

Дълъг е списъкът на забравените портмонетата с големи суми, които се връщат при собствениците си, специфични документи, банкови карти, абонаментни карти за пътуване, играчки и бебешки обувки.

В кол центъра на „Градски транспорт“ Варна работят на сменен режим и служителите, често откриват собственици на загубените вещи, преди самите собственици да са разбрали за липсата им.

Посредством социалните мрежи, контакти с институции, се намира начин за връзка с хората, които идват на „Тролейна“ 48 да удостоверят, че именно те са собствениците и когато попълнят утвърдените протоколи, получават своята вещ.

Ученическите карти, ще се връщат по-бързо при „своите“ ученици, ако се попълват надлежно и четливо. Там обикновено липсват атрибути като телефон за връзка с родител.

Когато централата е заета с текущ разговор, телефона изключва повикването и е необходимо повторно избиране на 0700 10 933. Поради съвместяване на няколко работни направления от дежурния оператор, при невъзможност в конкретният момент да се отговори на входящото повикване, служител „връща“ обаждане при първа възможност.

Нередки са моментите, в които от приетото обаждане се сипят агресия и обиди. Крясъците и заплахите не решават възникналите проблеми.

Когато си пожелаем ДОБЪР ДЕН, на всички денят ще бъде по-усмихнат и по-добър.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Интервю с Коста Стоянов, депутат от ПП „Възраждане“: „Ние ще продължим да работим за по-добри условия за живот за всички българи“

На 24 септември, в студиото на „Нова Варна“, Георги Костов проведе интервю с Коста Стоянов,…

преди 53 минути

Ето кой качи снимка с футуристичния автомобил „Тесла Кибертрък“ във Варна

Припомняме, че преди две седмици автомобил, изглеждащ като идващ от бъдещето се появи във Варна…

преди един час

Дрон откри изчезнало момиченце в гора в САЩ

Чудо се случи в Батън Руж, щата Луизиана, САЩ. Термовизионен дрон откри изчезнало 10-годишно момиченце…

преди един час

Президентът на Спартак Варна със спешно изявление

Към редакцията на медия "Нова Варна" пристигна официално изявление от Павлин Николов, президент на Спартак…

преди един час

Галена се подлага на операция и временно спира да пее

Попфолк звездата Галена слиза от сцената и временно спира да пее. Причината е, че се…

преди 2 часа

Коалиция ГЕРБ – СДС се регистрира за вота във Варна

ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители в 3 МИР -…

преди 2 часа