in

Путин към Ердоган: Отварят се нови пътища за сътрудничество между държавите ни

Кадър: Youtube/Комсомольская Правда

Държавният глава на Русия Владимир Путин още веднъж поздрави турския си колега Реджеп Ердоган, за постигнатата победа на изборите, като допълни, че преизбирането му открива нови „пътища“ за сътрудничество между Анкара и Москва, съобщиха от Кремъл.

„Подкрепата, изразена от турския народ за неговия лидер, открива нови пътища за развитие на двустранните връзки в редица сектори“, е заявил руският президент Путин в разговор с турския президент Реджеп Ердоган, предаде АФП.

По-рано Путин нарече Ердоган „свой скъп приятел“.

„Победата на изборите е естествен резултат от Вашата самоотвержена работа като ръководител на Република Турция, ясен знак за подкрепата на турския народ за Вашите усилия за укрепване на държавния суверенитет и провеждане на независима, самостоятелна външна политика“, се казва в първия поздравителен адрес на държавния глава на Русия.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/