Категории: Варна

Разказ от първо лице: Пасажери разказват за случая със самолет, кацнал във Варна, вместо в София, без предупреждение (ВИДЕО)

Реклама

Както ви съобщихме вчера, куриозен случай е станал със самолет на нискотарифна авиокомпания. Въпросният самолет е отлетял от Абу Даби, като е трябвало да кацне в София, но вместо това кацнал на летището във Варна, тъй като тръгнал 3 часа по-късно, а на летището в София имало планиран ремонт. Пътниците разбрали за смяната на летищата едва 15 минути преди самолетът да кацне във Варна, след което се барикадирали вътре и не желаели да слязат.

Случаят е от петък и за него стана ясно след разпространено видео в социалните мрежи. В него жена обяснява, че след като полетът от Абу Даби бил отложен с 3 часа, се оказало, че поради ремонтни дейности на Летище София, самолетът им се пренасочва към морската столица. Пътниците щели да бъдат превозени от Варна до София с автобуси.

Самолет кацна във Варна, вместо в София: Пътниците се барикадираха

„Може би по-големият процент от хората няма да могат да отидат на работа или да си свършат ангажиментите. Самолетната компания не само отказва да съдейства, освен с тези автобуси, ами се явяват органи на „Гранична полиция”, които ни дават 10 мин. да си помислим дали да слезем доброволно от самолета, или ще ни арестуват и с белезници ще ни свалят”, се казва още във видеото.

Министърът на Транспорта за куриоза с кацналия самолет във Варна, вместо в София: Наредих да се проверят причините и дали са спазени правата на пътниците

Адв. Лидия Димитрова и Тошко Петров са сред пасажерите на въпросния полет. По думите на жената информацията за планов ремонт на софийското летище е била предварително дадена на авиокомпаниите, което означавало, че те са знаели още при излитането на самолета, че той ще кацне на друга аерогара. Сред пътниците имало и малки деца, както и чужди граждани. Това обясни тя пред Нова телевизия.

От авиокомпанията твърдят, че е бил предвиден полет от Варна до София, но поради неблагоприятни метеорологични условия той не е бил осъществен. Министърът на транспорта нареди незабавна проверка.

Казуса в ефира на Нова телевизия коментира и Игнат Арсенов от дирекция „Контрол на пазара“ към Комисията за защита на потребителите. По думите му авиокомпаниите нямат задължение да предложат храна и хотел при подобни ситуации. Той обаче подчерта, че все пак пътниците са претърпели щети по отношение на времето и комфорта на своето пътуване.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Интервю с Коста Стоянов, депутат от ПП „Възраждане“: „Ние ще продължим да работим за по-добри условия за живот за всички българи“

На 24 септември, в студиото на „Нова Варна“, Георги Костов проведе интервю с Коста Стоянов,…

преди 8 часа

Ето кой качи снимка с футуристичния автомобил „Тесла Кибертрък“ във Варна

Припомняме, че преди две седмици автомобил, изглеждащ като идващ от бъдещето се появи във Варна…

преди 8 часа

Дрон откри изчезнало момиченце в гора в САЩ

Чудо се случи в Батън Руж, щата Луизиана, САЩ. Термовизионен дрон откри изчезнало 10-годишно момиченце…

преди 8 часа

Президентът на Спартак Варна със спешно изявление

Към редакцията на медия "Нова Варна" пристигна официално изявление от Павлин Николов, президент на Спартак…

преди 9 часа

Галена се подлага на операция и временно спира да пее

Попфолк звездата Галена слиза от сцената и временно спира да пее. Причината е, че се…

преди 9 часа

Коалиция ГЕРБ – СДС се регистрира за вота във Варна

ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители в 3 МИР -…

преди 9 часа